Πάμε για το φινάλε της σαιζόν στη Ρόδο

Μπαίνοντας στον Σεπτέμβριο σε δύο μέρες προχωράμε ουσιαστικά και στο φινάλε αυτής της τόσο ιδιαίτερης σαιζόν , που αν μας στο έλεγαν πέρυσι πως θα εξελισσόταν, θα θύμιζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας απο ταινία του Hollywood με θανατηφόρους ιούς που εξαπλώνονται στον πλανήτη και την ανθρωπότητα να υποφέρει .

Δυστυχώς το σενάριο αυτό έγινε εφιάλτης και για την Ελλάδα που η οικονομία της καταστρέφεται μέρα με την μέρα όπως πολλών άλλων χωρών.

Η Ρόδος φέτος ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την οικονομία του νησιού να είναι βαλτωμένη και επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης και έναν πολύ δύσκολο χειμώνα να ακολουθεί μέχρι να ανοίξει η νέα σαιζόν, που ευελπιστούμε να είναι καλή και να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της πανδημίας και να μην επαναληφθεί και του χρόνου το φετινό εφιαλτικό καλοκαίρι.

Σίγουρα το αποτύπωμα της φετινής σαιζόν θα επηρεάσει και την επόμενη αφού έχει γίνει ήδη μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία , όπου τα αποτελέσματα της θα τα βιώνουμε για μια τετραετία τουλάχιστον , απλά ευελπιστούμε να περιορισθεί η πανδημία και να επιστρέψουμε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα με την νέα σαιζόν.

Ο Αύγουστος ο φετινός έκλεισε με τον μισό περυσινό αριθμό τουριστών στο νησί και φυσικά δεν ήταν αρκετός για να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία , με εξαίρεση ίσως το Φαληράκι στο κέντρο που δείχνει κάποια λιγοστά σημάδια ζωντάνιας αυτή την περίοδο.

Οι υπόλοιπες περιοχές αγκομαχούν με τους επιχειρηματίες σε απόγνωση και στρατιές ανέργων στα σπίτια τους .

Ο Σεπτέμβριος θα σημάνει και την λήξη ουσιαστικά της σαιζόν αφού οι αριθμοί αφίξεων ιδίως στο δεύτερο μισό αναμένεται να πέσουν δραματικά .

Συνολικά περιμένουμε 150 χιλιάδες τουρίστες όλο τον Σεπτέμβριο και αυτή είναι μια θετική πρόβλεψη , εφόσον δεν υπάρξουν ακυρώσεις από την εκ νέου έξαρση της πανδημίας .Ήδη δυστυχώς πολλές σκανδιναβικές χώρες ακύρωσαν τις αφίξεις του λόγω του κορωνοιού.

Πολλές επιχειρήσεις ήδη προετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο για φέτος αφού το κόστος συντήρησης των επιχειρήσεων ειναι πολύ μεγαλύτερο απο τα έσοδα τους .Κάποιες δυστυχώς θα βάλουν οριστικά λουκέτο…

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ