«Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας»

Ακυρώνεται ο κυριακάτικος περίπατος στο Θάρρι

Το Φθινόπωρο έφτασε!
Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο στη ροδιακή φύση!
«Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας»
Ο καθιερωμένος περίπατος που οργανώνει το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου πρόκειται να λάβει χώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε και θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής του Θάρρι. Η διαδρομή της περιοχής «Μόσχος», που θα ακολουθήσουμε, υπόσχεται μοναδικές εικόνες χρωμάτων, περιπέτεια και εκπλήξεις!
Σημείο συνάντησης στις 10:00πμ η Ιερά Μονή του Θάρρι. Προκειμένου οι περιπατητές να εκκλησιαστούν, η λειτουργία θα διαρκέσει έως τις 10:30πμ. Αφού φιλευτούμε από τη Μονή και τον ηγούμενο πάτερ Νεκτάριο παραδοσιακό τσάι του βουνού και άρτο θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας.
Πέρα από τα δάση πεύκου και κυπαρισσιού, θα συναντήσουμε κουμαριές, χαρουπιές, πουρνάρια, σχίνα, αγριαπιδιές, λαδανιές, φασκόμηλο. Η φύση γιορτάζει και έτσι θα απολαύσουμε πανδαισία από αγριολεβάντες, μανδραγόρες και λυχναράκια, αφού διασχίσουμε τον ποταμό Αχερίτη.
Στη διαδρομή των 6χλμ. θα κάνουμε στάση στο ράντσο της «Ελπίδας και του Αυγουστίνου» όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλογα καθαρόαιμα Ουαλίας και διασταυρώσεις Arravani, Αραβικά, Ανδαλουσίας, Haflinger και Πόνυ. Επίσης, θα απολαύσουμε τρεχούμενα νερά που καταλήγουν σε στέρνα μέσα στην οποία ζουν ψάρια, χελώνες και βατράχια.
Στο τέλος της διαδρομής ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Ο Αη Γιώργης» θα μας καλωσορίσει στο χωρίο των Λαέρμων με το μοναδικό και ξεχωριστό του τρόπο.
Σας περιμένουμε όλους! Για όσους επιθυμούν παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο του Δήμου Ρόδου. Για κρατήσεις θέσεων ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό τηλ 22410-79801 από 9:00πμ έως 2:00μμ.

ΘΑΡΡΙ

 

Pin It on Pinterest

Share This