Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ”Aξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου με συνεννόηση των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης”

Την δρομολόγηση μιας αξιόπιστης και ρεαλιστικής πρότασης για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, της αυτοδιοίκησης και των φορέων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υποστήριξε ότι ο ορθός δρόμος περνάει μέσα από τη συνεννόηση των δύο υπουργείων, τη βούληση αλλά και τους διαθέσιμους πόρους που υπάρχουν.

Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Όπως είχα επισημάνει στην επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει αλλά και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, πρέπει να συνεννοηθούν τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν υπηρεσίες των δομών δημόσιας υγείας, αλλά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα μπορούσαν να στεγαστούν.

Το ζητούμενο είναι ποιες ανάγκες καλύπτονται, το κριτήριο της καταλληλότητας αλλά και ποιο υπουργείο διαθέτει τους πόρους για τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης και διαμόρφωσης των χώρων του παλιού νοσοκομείου.

Αυτό το πλαίσιο πρέπει να αποσαφηνιστεί για να περάσουμε μετά στο επόμενο βήμα. Όχι σε βάθος χρόνου, αλλά άμεσα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πολίτες της Ρόδου δεν μπορούν να αποδεχθούν την υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου, δεν μπορεί να υπάρχει μία ανοιχτή πληγή στο κέντρο της πόλης».

Pin It on Pinterest