Το παλάτι στη Ρόδο, η Novartis και οι εξηγήσεις από το υπουργείο


Επίσημη απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την παραχώρηση του ιστορικού παλατιού της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου στη Novartis για την πραγματοποίηση δείπνου, δίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, τα πάντα έγιναν νομότυπα και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Διευκρινίζεται αναλυτικά ότι «το αίτημα είχε παραπεμφθεί προς εξέταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετική εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Το ΚΑΣ με την υπ΄ αριθμ 31/05-09-2017 συνεδρίαση γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους χρήσης.

Ακολούθως, στις 01-09-2017 η εταιρεία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε».

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε ότι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ανακίνησαν το θέμα της παραχώρησης -σαν αντιπολιτευτική κίνηση προφανώς- σε μία προσπάθεια να συνδέσουν την κυβέρνηση με την «αμαρτωλή» Novartis.

Το ιστορικό παλάτι όμως, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του υπουργείου, δεν παραχωρήθηκε δωρεάν, όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν διαβάζοντας τη διαρροή των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και εμπλεκόμενου στη δικογραφία της Novartis, αλλά μετά από πληρωμή.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια