Ξεκίνησαν να πουλάνε πακέτα για Ρόδο και Κω στους Γερμανούς για την επόμενη σαιζόν

Άρχισαν να έρχονται ξανά στην Ελλάδα και αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους μεγάλους tour operator. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που θα έρθουν φέτος στη χώρα θα ξεπεράσει συνολικά τα 2,5 εκατ. και οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, έχοντας κάνει από νωρίς το σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά, ξεκινούν ήδη να διαθέτουν τα προγράμματα του 2015.Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της GfK για τη γερμανική αγορά, τα έσοδα από τις πωλήσεις των tour operator τον Αύγουστο για το επόμενο καλοκαίρι είναι αυξημένα κατά 7,8% έναντι 5,4% την ίδια περίοδο πέρσι. Οι Γερμανοί προχωρούν ακόμη και σε κρατήσεις πακέτων για τη χειμερινή σεζόν.

Ο γερμανικός κολοσσός της TUI έχει ανοίξει ήδη τις προσφορές της για την επόμενη σεζόν, προσφέροντας ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα για τους λάτρεις του early booking για Κω, Ρόδο και Κρήτη. Οι τιμές των πακέτων πιο συγκεκριμένα για όσους θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα τον προσεχή Απρίλιο, ξεκινούν από 436 ευρώ. Οι τιμές του έτερου μεγάλου παίχτη στην ταξιδιωτική αγορά, του Thomas Cook, ξεκινούν από 366 ευρώ για την ίδια περίοδο για ξενοδοχεία της Κρήτης.

Η Γερμανία, η οποία αποτελούσε εδώ και χρόνια παραδοσιακή πηγή εσόδων για τους Έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες του τουρισμού, αναμένεται να εξελιχτεί σε «νούμερο 1» στόχο προσέλκυσης τουριστών την επόμενη περίοδο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παρουσία της χώρας στις δυτικές τουριστικές αγορές και έτσι να μειωθεί το αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα που επιφέρουν οι ρωσικές απώλειες, μετά και τις συνεχόμενες πτωχεύσεις ρωσικών γραφείων.

Οι προοπτικές πάντως φαίνεται να είναι ευοίωνες. Όπως έδειξαν τα πρόσφατα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι Γερμανοί ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων εθνικοτήτων στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Συνολικά, δαπάνησαν 588 εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 2,9% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Οι Βρετανοί ξόδεψαν 522,6 εκατ. ευρώ, οι Ρώσοι 347,1 εκατ. ευρώ (πτώση 2,5%), οι Αμερικανοί 229,4 εκατ. ευρώ (αύξηση 15,8%) και οι Γάλλοι 286,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή:capital.gr

Pin It on Pinterest