Συναυλία για μικρούς και μεγάλους στη Ρόδο «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική!»

   «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική!»

Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας για παιδιά και όχι μόνο, που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 , στις 7.30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο.

    Την επιμέλεια της συναυλίας έχει ο μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Σακελλαρίδης του οποίου παιδικά τραγούδια θα ακουστούν εκείνο το βράδυ. Ανάμεσα τους, «Ο πρίγκιπας Λεμόνης», «η όμορφη Κρεμμύδω», «το καπελάκι», «το μαγικό αβγό» κ.α.

    Στη συναυλία της 24ης Οκτωβρίου θα ακουστούν ακόμα ποιήματα για παιδιά, του Γιώργου Σακελλαρίδη, μελοποιημένα από τον Δημήτρη Ιωσήφ (όπως «η σοπράνο Κρεμ Καραμελέ», «όταν το φεγγάρι») και από τον Λεωνίδα Σακελλαρίδη (στη Νίλομπα στη Λόμπανι).

    Η συναυλία θα περιλαμβάνει και ένα σύντομο τραγουδιστικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

    Στη συναυλία «παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική», τα παιδιά δεν θα είναι μόνο ακροατές- θεατές, αλλά κατά διαστήματα, θα συμμετέχουν  βιωματικά καθώς θα έρχονται στο προσκήνιο το παιχνίδι και η κίνηση.

   Παίρνουν μέρος:   

  • Ο  Δημήτρης Ιωσήφ που παίζει πιάνο και παρουσιάζει δικές του μελοποιήσεις  παιδικών  τραγουδιών σε ποίηση Γ.Σακελλαρίδη.
  • Η  Ελευθερία Ζαράκη ως σοπράνο «Κρεμ Καραμελέ», «Κρεμμύδω» και όχι μόνο.    
  • Ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης που παίζει βιολί,  τραγουδά και παρουσιάζει μεταξύ άλλων, το αναγραμματισμένο «Μπαλόνι» (Νίλομπα, Λόμπανι), μελοποιημένο από τον ίδιο.
  • Και ο Γιώργος  Σακελλαρίδης, που τραγουδά  και παρουσιάζει  μέρος από το παλιό και νέο έργο του για παιδιά.   

Pin It on Pinterest

Share This