Μεταφέρθηκαν οι πάγκοι των μικροπωλητών, στολίστηκε το πάρκο στο «Νεώριον»

Στα γιορτινά ντύθηκε και το παρκάκι του δήμου απέναντι από το «ΝΕΩΡΙΟΝ» μετά και τις εργασίες μεταφοράς όλων των πάγκων των μικροπωλητών που άρχισαν χθες το πρωί, παρουσία του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, και τελείωσαν σήμερα.
Ειδικότερα, οι μικροπωλητές είχαν ενημερωθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκια να μετακινήσουν οι ίδιοι τους πάγκους τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. Μετά την άπραγη παρέλευση της προθεσμίας και ύστερα από ενημέρωση της Εισαγγελικής αρχής και της Αστυνομικής αρχής, ο Δήμαρχος, επικεφαλής των συνεργείων του Δήμου συντόνισε την προσπάθεια ώστε να μεταφερθούν όλοι οι πάγκοι και οι αυθαίρετες κατασκευές των μικροπωλητών.
Ήδη η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, συντάσσουν σχετική μελέτη για την κατασκευή ομοιόμορφων και καλαίσθητων πάγκων προκειμένου να δημιουργηθεί αγορά πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης στο χώρο παραπλεύρως του σταθμού Ταξί καθώς και του παλιού χώρου φύλαξης των αλόγων.
«Στόχος μας, δήλωσε ο δήμαρχος είναι να αναδειχθεί το πάρκο και τα τείχη πριν την είσοδο της πλατείας Σύμης και παράλληλα σε χώρο που δεν θα ενοχλεί αισθητικά να δημιουργηθεί αγορά παραδοσιακών ειδών προκειμένου οι μικροπωλητές να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».