«Ουρές» για θαυματουργή κολόνια που θεραπεύει τον κορωνοϊό – Στην Τουρκία των… πέντε κρουσμάτων (βίντεο)

Τι και αν η Τουρκία έχει ανακοινώσει μόλις πέντε κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, έχουν δημιουργηθεί «ουρές» ανθρώπων που θέλουν να προμηθευτούν μια θαυματουργή κολόνια που υποτίθεται πως θεραπεύει από τον κορωνοϊό. 

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία γύρω από μια απατηλή μέθοδο καταπολέμησης του κορωνοϊού που «αναγκάζει» τους Τούρκους να πέφτουν θύματα συνωστισμού αντί να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις. Ορισμένοι επιτήδειοι επιχειρούν, για κερδοσκοπικούς λόγους, να πείσουν σε Άγκυρα και Σμύρνη ότι η κολόνια λεμονιού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους Τούρκους, δίνει τη λύση στην ίαση από τον κορωνοϊό.

Εκατοντάδες Τούρκοι δημιούργησαν ουρές έξω από τα αρωματοπωλεία.

«Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στον πανικό. Οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερα από όσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθώς σκέφτονται ότι η κολόνια θα εξαντληθεί», δήλωσε ο Μουράτ Οράκλι, διευθυντής καταστήματος στην Άγκυρα.

Παραδοσιακά, οι οικοδεσπότες, καταστήματα, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία προσφέρουν λεμόνι κολόνια στους επισκέπτες που το χρησιμοποιούν για να φρεσκάρουν και να πλένουν τα χέρια του