Οι φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή στην περιοχή μας

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, με θέμα την εφαρμογή της Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης υπ αρ. Κ1-1119/8-7-2014, διαπιστώθηκε ότι οι φορείς είναι κάθετα αντίθετοι ως προς την εφαρμογή της, η οποία και αποφασίστηκε αυθαίρετα και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των τοπικών εκπροσώπων των φορέων πρό της υπογραφής της.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση για άλλη μια φορά ότι η αγορά της Ρόδου λειτουργεί με την Αρ. Πρωτ 737/1-4-2014 Περιφερειακή Απόφαση που ρυθμίζει το ωράριο και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς μας, τις οποίες εμείς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς για εμάς θεωρούμε ότι έχει επιλυθεί προ πολλού. Η αγορά λειτουργεί ομαλά και κάτι που είναι πετυχημένο δεν καταργείται.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε ανθρώπους που νομοθετούν χωρίς να γνωρίζουν τις ιδιομορφίες μας, να πειραματίζονται σε εμάς, (έστω και δοκιμαστικά για συγκεκριμένη περίοδο).
Η ίδια η απόφαση που εφαρμόζεται για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από τις 11:00 έως τις 20:00 αποδεικνύει περίτρανα από μόνη της ότι δεν εξυπηρετεί τοπικές ανάγκες, αλλά άλλους σκοπούς. Απόδειξης ότι μετά το κλείσιμο τις Κυριακές της αγοράς, οι τουρίστες τότε εξέρχονται από τα ξενοδοχεία τους για να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα λόγω του συστήματος all inclusive που λειτουργεί στο 80% των ξενοδοχείων μας. Άρα η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δεν έχει εφαρμογή.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι :

Η αγορά πρέπει να λειτουργεί με το αναγνωρισμένο και δοκιμασμένο τουριστικό ωράριο και τις Κυριακές που ισχύει μέχρι σήμερα.
Καλούμε τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο να σεβαστούν την περιφερειακή απόφαση λειτουργίας Αρ. Πρωτ 737/1-4-2014 της αγοράς μας, στην οποία και εμμένουμε. Ειδάλλως θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα των ασχέτων υπουργικών αποφάσεων οι οποίες εξυπηρετούν άλλους σκοπούς .
Κλείνοντας καλούμε το αγοραστικό κοινό της Ρόδου να περιφρονήσει την αυθαίρετη Υπουργική Απόφαση και να στηρίξει τους εργαζομένους και επιχειρηματίες οι οποίοι από κοινού με την Περιφέρεια αποφάσισαν προ πολλού το πώς θα λειτουργεί η αγορά μας.

Ρόδος, 17 Ιουλίου 2014

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών
Συλλόγων Δωδεκανήσου

Η Διοίκηση του Εμπορικού
Συλλόγου Ρόδου

Pin It on Pinterest

Shares
Share This