Όχι σε ΝΑΤΟϊκή Βάση στη Ρόδο, ούτε και σε κανένα άλλο νησί του Αιγαίου

H Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καταδικάζει τα σχέδια της Ελληνικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση βάσης σε νησί του Νοτιανατολικού Αιγαίου και πιθανότερα στη Ροδο, όπως μαρτυρούν τα «πήγαινε έλα» διάφορων αξιωματούχων (υφυπουργός άμυνας, Αμερικανός πρέσβης κ.α)
Σε μια περίοδο που οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) για τον έλεγχο και τη διασφάλιση θέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου – Β. Αφρικής, Μ. ανατολής – Ουκρανίας και ο κίνδυνος γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης, είναι περισσότερο από ποτέ υπαρκτός και άμεσος, η εγκατάσταση μιας τέτοιας βάσης στην περιοχή μας θα αποτελέσει μαγνήτη πολεμικών επιχειρήσεων και συνολικής καταστροφής.
Αλλά και η επίκληση της ανάγκης αποφασιστικής αντιμετώπισης των «τζιχαντιστών» του ISIS δεν είναι πειστική. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι, οι Σαουδάραβες κτλ είναι αυτοί που εκπαίδευσαν και εξόπλισαν αυτές τις δυνάμεις με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ στη Συρία, όπως το έκαναν προηγούμενα με το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, με τον Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν. Καμιά δουλειά δεν έχει η Ελλάδα να ανακατευτεί στα καταστροφικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στο όνομα δήθεν της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών.
Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο εγκατάστασης βάσεων στο Αιγαίο. Καλούμε τους συμπολίτες μας σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν κάθε απόπειρα πολεμικής εμπλοκής των νησιών και μετατροπή τους ενδεχόμενα σε στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί, εργαζόμενους, Σωματεία, μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου ενάντια στα σχέδια νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο την Παρασκευή 22 Μάη στις 7.00 το απόγευμα.
Ρόδος 20 Μάη 2015

Pin It on Pinterest