Αργεντινή: Δικαστήριο αναγνώρισε ανθρώπινα δικαιώματα σε ουρακοτάγκο

Την άμεση απελευθέρωση ενός ουρακοτάγκου από ζωολογικό κήπο του Μπουένος Άιρες, διέταξε δικαστήριο της Αργεντινής, αναγνωρίζοντάς του ανθρώπινα δικαιώματα!
Η υπόθεση της Σάντρα, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία και πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια σε αιχμαλωσία, έφθασε στα δικαστήρια μετά την κινητοποίηση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.
Εκεί, οι Αρχές αποφάνθηκαν μάλιστα ότι τα πρωτεύοντα θηλαστικά μπορεί να μην είναι ανθρωπόμορφα, έχουν ωστόσο ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιούνται την καλύτερη δυνατή ποιότητα συνθηκών διαβίωσης.
Αν και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έχουν δικαίωμα έφεσης, η 29χρονη ουρακοτάγκος αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα σε φυσικό καταφύγιο στη Βραζιλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της χρησιμοποίησε την ίδια νομική διαδικασία που ακολουθείται για να αμφισβητηθεί παράνομη φυλάκιση ή κράτηση ανθρώπων…
Την ίδια ώρα, τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για απόφαση-ορόσημο, η οποία ανοίγει τα… κλουβιά και άλλων ζώων που χαρακτηρίζονται από ανώτερη (συναισθηματική) νοημοσύνη.

Pin It on Pinterest