Ουκρανία: «Η Ρωσία επιστρατεύει εγκληματίες για να πολεμήσουν»

Η Ρωσία φέρεται να αποφάσισε να στρατολογήσει εγκληματίες, στους οποίους θα χορηγήσει αμνηστία, ώστε να πολεμήσουν στο πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, στους ποινικούς που δέχονται να πολεμήσουν την Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές έχουν υποσχεθεί πλήρη αμνηστία, σε περίπτωση που επιστρέψουν ζωντανοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ποινικούς που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να έχουν επαφές με τους συγγενείς τους και γενικά να δηλώσουν ότι θα πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά, φέρεται να εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για πολιτικούς λόγους (για εξτρεμιστική δραστηριότητα ή για τρομοκρατία).

Μάλιστα, σύμφωνα με το Ukrinform, σε πρώτη φάση, περίπου 100 εγκληματίες που κρατούνται στην αποικία κρατουμένων «Τσερνοκόζοβο» στην Τσετσενία, προετοιμάζονται για να σταλούν στην Ουκρανία. Σημειώνεται, ότι με βάση το πρακτορείο, όλοι τους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά εγκλήματα(ληστείες, δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών)

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This