Ουκρανία: 21 μέρ ρωσικής εισβολής – Δείτε τα βασικά μέτωπα

Συνεχίζεται για 21η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ετοιμάζεται να χτυπήσει την Οδησσό ενώ το Κίεβο εξακολουθεί να σείεται από εκρήξεις.

Το αμερικανικό think tank Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) σε νέα έκθεσή του αναφέρει ότι τις δύο προηγούμενες μέρες οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν διάσπαρτες επιθέσεις σε Ιρπίν και Μεζιρίγια, περιοχές λίγο έξω από το Κίεβο, ωστόσο δεν έχουν λάβει ευρύτερη δράση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες 24 ώρες. 

Η εικόνα στα βασικά μέτωπα του πολέμου:

  • Στη Μαριούπολη, η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στη νότια πόλη από τα ανατολικά και τα δυτικά. 
  • Στο Χάρκοβο οι ρωσικές δυνάμεις αν έχουν ελλείψεις ρε πυρομαχικά επιχειρούν να το περικυκλώσουν. 
  • Σε ό,τι αφορά στη Χερσώνα, η  Ρωσία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχει στον έλεγχό της την περιοχή, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει ούτε στη Ζαπορίζια ούτε στο Νικοάλεφ.
  • Στην Οδησσό, η Ρωσία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ξεκινήσει μια θαλάσσια επιχείρηση εναντίον της πόλης, καθώς δεν έχει εγκαταστήσει στρατεύματα στο έδαφος. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην περιοχή της Οδησσού, χθες το βράδυ ο στρατός της Ρωσίας φέρεται να βομβάρδισε διπλανές περιοχές, με τα χτυπήματα να έρχονται κυρίως από το πυροβολικό. Πληροφορίες των ουκρανικών Αρχών τόνισαν ότι κυρίως επλήγησαν δύο περιοχές, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This