Αμπντουλάχ Οτσαλάν: “Εάν πέσει η πόλη Κομπανί ξεχάστε την ειρήνη στην Τουρκία” (vid)

Mετά την αποδεδειγμένη βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία στους ισλαμιστές του ISIL (χθες σας δείξαμε μεταφορά ισλαμιστών από Τούρκους στρατιώτες στα συροτουρκικά σύνορα απέναντι από την πόλη Κομπανί) ο έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού κράτους θα τελειώσει, εάν πέσει η πόλη Κομπανί της Συρίας,  στα χέρια των ισλαμιστών εγκληματιών, οι οποίοι θα προβούν σε σφαγές κατά των Κούρδων κατοίκων της.
To PKK έχει σταματήσει τις επιθέσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία εδώ και δύο χρόνια λόγω της υποτιθέμενης διαδικασίας ειρήνευσης που υποσχέθηκε η Άγκυρα, αλλά αυτό θα σταματήσει μόλις πέσει η πόλη Κομπανί, καθώς θεωρεί την Τουρκία άμεσα υπέυθυνη λόγω του σκοτεινού της ρόλου και της σύνδεσής της με το ISIL.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της αραβικής ‘αλ Χαντάθ’ και σημειώνει ότι η πόλη πολιορκείται περισσότερο από δύο εβδομάδες από τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τα γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.
Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπανί από τους τζιχαντιστές, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός  Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά αυτό μετά το βίντεο και τις φωτογραφίες ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας πολύ δύσκολα γίνεται πιστευτός.
«Δεν θα θέλαμε να πέσει το Κομπανί. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και αναφερόμενος στην πόλη που βρίσκεται κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο.
Λίγη ώρα νωρίτερα, η τουρκική Βουλή υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία μέτρο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να διατάσσει στρατιωτικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και τη χρήση τουρκικών αεροπορικών βάσεων για πλήγματα κατά του ISIL.
Η Κομπανί, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους της Συρίας, πολιορκείται επί περίπου δύο εβδομάδες από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επελαύνουν παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και συμμαχικά αραβικά κράτη,κάτι που καθιστά τις ΗΠΑ για άλλη μια φορά ύποπτες ως προς το ποιους και τι βομβαρδίζουν.
Τόσο η Άγκυρα όσο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μαζικού νέου προσφυγικού κύματος προς την Τουρκία σε περίπτωση που καταληφθεί η Κομπανί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι του Ιράκ με ηγέτη τον Μασούντ Μπαρζανί (οικογενειακώς αγαπητοί στις ΗΠΑ) είναι αρεστοί στους Αμερικανούς, αντίθετα δεν ισχύει το ίδιο για τους Κούρδους της Συρίας και της Τουρκίας που ελγχονται από το μη φιλικό προς τις ΗΠΑ ΡΚΚ. Πάντως δεν παρατηρήθηκε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια από τις ΗΠΑ να σωθεί η πόλη Κομπανί, πέραν μόνο κάποιων φράσεων που χάνονται στον αέρα και κανείς δεν τις θυμάται μετά από λίγο καιρό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Pin It on Pinterest