“Οραματίζομαι..” Γράφει ο Σαρλής Κωνσταντίνος

Γράφει οΣάρλης Κωνσταντίνος (Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος  Νότιου Αιγαίου με τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τον Μπενέτο Σπύρου)

Οραματίζομαι μια περιφέρεια που δεν θα χρησιμοποιηθεί πλέον σαν ένα  εργαλείο εξυπηρέτησης των “μνημονιακών” πολιτικών και των «απαιτήσεων» του προγράμματος σταθερότητας που στόχο έχει τις περικοπές οικονομικών πόρων, τις απολύσεις υπαλλήλων, τις πρόσθετες υπηρεσίες, αλλά και την άρση της δυνατότητας των τοπικών κοινωνιών να αυτοδιοικηθούν, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια που θα πάψει,-επιτέλους-, να είναι ο διαχειριστής των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κάθε κυβέρνησης, χωρίς αυτοτέλεια και χωρίς δυνατότητα πρωτοβουλιών για  την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια που θα δώσει ένα τέλος στο φαινόμενο της  κακοδιοίκησης των νησιών μας, δηλαδή  στην ταλαιπωρία, τις άσκοπες διοικητικές απαιτήσεις, τις υπερβολικές προϋποθέσεις για την έκδοση ενός πιστοποιητικού, την υπέρβαση των κανόνων της λογικής και των αρχών της διοικητικής επιστήμης.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια για να βάλει τέλος στην κακοδιαχείριση που την αναπαραγάγουνοι διαπλοκές, η αδιαφάνεια, η ικανοποίηση προσωπικών ή πελατειακών συμφερόντων, η προχειρότητα στα εκτελούμενα έργα, η περιφρόνηση δημοκρατικής  οργάνωσης και λειτουργίας της περιφέρειας, η περιφρόνηση των αναγκών των απλών πολιτών και του περιβάλλοντος.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια που θα αντιταχθεί στο «σάπιο» καθεστώς των αυτοδιοικήσεων, των εξαρτημένων από τις μέχρι σήμερα κεντρικές εξουσίες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση η οποία βυθίζει τις επιχειρήσεις, που έφεραν τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή την εφαρμογή της υποβολής σε διαθεσιμότητα σημαντικού αριθμού εργαζομένων, την υποστελέχωση υπηρεσιών και την ανεργία.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια που θα εκφράζει τη βούληση των πολιτών η οποία διαμέσου συγκεκριμένων επιλογών και πολιτικών, οφείλει να αποτυπώνεται σε «στοχοποιημένα» και μετρήσιμα έργα και δράσεις.

Οραματίζομαιμια περιφέρεια με αυξημένη νομιμοποίηση, μια περιφέρεια με διαφάνεια, διαβούλευση, συντονισμό, συνεργασία και διεργασίες συμμετοχικής δημοκρατίας.

Οραματίζομαιμια περιφέρεια που να μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη και μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών να υλοποιήσει έργα και δράσεις κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Οραματίζομαιμια περιφέρεια που θα εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, απαλλαγμένο από τις χρόνιες παθήσεις του παρελθόντος.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια με σημαντικές θεσμικές αλλαγές. Μια νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που θα αποτελέσει το μέσο για να διαχειριστεί ο ίδιος ο πολίτης,- μέσα από τα εκλεγμένα όργανα του-,την τύχη της περιοχής του.

Όμως το όραμά μου αυτό που είναι και όραμα ΟΛΩΝ μας, για να υλοποιηθείέχει ανάγκη εσάς, έχει ανάγκη τη δική σας σύμπραξη, έχει ανάγκη τη δική σας ψήφο. Η πρόκληση που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν πρόκειται για αλλαγή ορίων ή για μια απλή αλλαγή προσώπων, αλλά για τη δημιουργία μιας αυτοδιοίκητης μονάδας της οποίας οι πολίτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού προκλήσεις και προβλήματα και να αναπτύξουν κοινή συνείδηση ως προς την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειάς τους, ξεπερνώντας τα παραδοσιακά γεωγραφικά και διοικητικά όρια των νομών. Και επειδή την όποια μορφή αυτοδιοίκησης την απεικονίζουν οι υπηρεσίες και τα στελέχη της, για το λόγο αυτό εφιστώ την προσοχή όλων στην αναγκαιότητα επιλογής σταυρού προτίμησης σε ικανά άτομα, πέρα από συγγένεια και κουμπαριές, πέρα από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές γιατί η ψήφος μας αυτή τη φορά θα σημαδέψει καθοριστικά το μέλλον της περιφέρειάς μας και του τόπου μας, καθώς δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα. Είναι κρίμα,-λοιπόν-,για όλους μας να μην ανταποκριθούμε στην πρόκληση που μας περιμένει την Κυριακή της 18ης Μάη. Αναλογιστείτε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σας. Σκεφθείτε που σας έχει φθάσει το «αρρωστημένο» σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας. Δεν πάει άλλο. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αν θέλετε να μην πάει χαμένη μια ολόκληρη πενταετία. Στηρίξτε με την ψήφο σας τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  με τον Μπενέτο Σπύρουγια περιφερειάρχη και τον Μιχάλη Κόκκινο για αντιπεριφερειάρχη, ώστε να ατενίσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία. Μπορώ να πω ότι αργήσαμε. Να, όμως που ήρθε ο καιρός για την πολυπόθητη ανατροπή μας.

ΣΑΡΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψ.Περιφ. Σύμβουλος Νότιου Αιγαίου με τη νησιωτική ανατροπή                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Pin It on Pinterest