‘’ Ωρα να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα . Στη Νότια Ρόδο, η υγεία των πολιτών βρίσκεται στο έλεος του Θεού. ’’

Στη λαϊκή συνέλευση των πολιτών της Νότιας Ρόδου για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Γεννάδι, έδωσε το παρών ο υπ. Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο κ.Στράτος Καρίκης.

Στη συνάντηση κυριάρχησε η αγωνία και η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες , λόγω των μεγάλων ελλείψεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Όλοι είχαν και από μια προσωπική εμπειρία να καταθέσουν είτε από την έλλειψη γιατρού είτε από την έλλειψη ασθενοφόρου.

Όλοι συμφώνησαν ότι δεν μπορεί το Κράτος να θεωρεί τη Νότια Ρόδο ως αστική περιοχή, συνέχεια της πόλης της Ρόδου και να την αντιμετωπίζει ως τέτοια στη διάρθρωση και στελέχωση των δομών υγείας. Μερικοί φαίνεται δεν γνωρίζουν ότι για να πάει κάποιος στο νοσοκομείο της Ρόδου πρέπει να διανύσει 80 έως 90 χιλιόμετρα από τη Νότια Ρόδο, χρονικό διάστημα που ίσως κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Καθολικό αίτημα η δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο αλλά και η δημιουργία Κέντρου Υγείας με βασικές ειδικότητες.

Ο Στράτος Καρίκης ξεκαθάρισε στους πολίτες ότι ‘’ δεν ήρθα εδώ για να μοιράσω υποσχέσεις από τη στιγμή που οι Δήμοι δεν έχουν την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ήρθα για να σας πω τι μπορώ να κάνω ως Δήμαρχος. Και αυτά που θα σας πω μπορώ να τα κάνω.’’

Ανέλαβε τη δέσμευση να διαθέσει ο Δήμος κτίριο για να στεγαστεί τομέας του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο. Και ταυτόχρονα να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του προσωπικού του ΕΚΑΒ, ως ένα επιπλέον κίνητρο.

Όπως είπε ο κ.Καρίκης , το έχουν κάνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα το κάνουμε και εμείς από τη στιγμή που μας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα του Δήμου Μυκόνου, που χρηματοδοτεί το Κ.Υ Μυκόνου και το 2018 διέθεσε πάνω από 90.000 ευρώ που αντιπροσωπεύουν προμήθειες εξοπλισμού αλλά και κτιριακές δαπάνες και δαπάνες στέγασης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Στράτος Καρίκης είπε ότι ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δει τη Νότια Ρόδο όχι ως αστικό τμήμα του νησιού με τη σχετική εγγύτητα προς την πόλη αλλά ως μια απομακρυσμένη περιοχή. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

‘’ Όλοι μαζί θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να απαιτήσουμε τη δημιουργία Κέντρου Υγείας με τις βασικές ειδικότητες στην περιοχή.
Μαζί με τους πολίτες για να μάθουν να μας υπολογίζουν επιτέλους.
Και εγώ σας λέω ότι όποιος και αν είναι κυβέρνηση, θα επιδιώξω να ενώσω όλες τις παρατάξεις και τους πολίτες για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.’’ τόνισε ο Στράτος Καρίκης.