Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου έκοψε την Βασιλόπιτα (φωτογραφίες)

«Είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την ιστορία μας τις λαϊκές μας παραδόσεις την αξιοπρέπεια μας την εθνική μας υπόσταση».

Παρουσία των τοπικών φορέων, το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων –μέλη και πλήθος κόσμου γιορτάσθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα Αρίων.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 600 άτομα και ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα υποστήριξης προς τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για το δύσκολο και σπουδαίο έργο που έχει να επιτελέσει.
Στην εκδήλωση παρέστησαν : Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, o Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Ευστρατίου , κ. Δημήτρης Τσοπανάκης και κ. Άγγελος Ανανίας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Διακοσταματίου Σάββας, Γεώργιος Πόκκιας, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Αγαπητός Πάλλας, Γιάννης Περδίκης , Μιχάλης Σταυρής και Σέργιος Αϊβάζης – Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ.
Χαιρετισμούς έστειλαν, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος; Σαντορινιός, ο Δημάρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Παππάς.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος ευχαρίστησε τους φορείς κυρίως τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος είχε οραματιστεί την ύπαρξη της Ομοσπονδίας πριν να δημιουργηθεί και συνέβαλε τα μέγιστα για τη δημιουργία και τη μετέπειτα εξέλιξη, καθώς και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τη συνεργασία και υποστήριξη. Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τα μέλη –συλλόγους που αισίως αριθμούν τα τριάντα εννέα. Στην τοποθέτησή του επεσήμανε τα εξής:
«Βασικός στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι η επίσημη καταγραφή όλων όσων συνθέτουν τον Λαϊκό Πολιτισμό.
Καταγραφή σε νότες της παραδοσιακής μας μουσικής.
Καταγραφή των εθίμων, της γλώσσας , των χορών, της ενδυμασίας κλπ.
Η διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής, των χορών, των επαγγελμάτων, της τέχνης.
Είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την ιστορία μας τις λαϊκές μας παραδόσεις την αξιοπρέπεια μας την εθνική μας υπόσταση».

 

Pin It on Pinterest