Ομόρφυναν το σχολείο τους με εθελοντική δράση

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-5-2019 η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, που αφορούσε στην περιποίηση της αυλής, των παρτεριών και των κήπων του σχολείου, σε μια προσπάθεια περεταίρω αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος.

Παρότι η Α΄ και η Β΄ Λυκείου βρισκόταν σε εκπαιδευτική εκδρομή και η Γ΄ είναι στο …παρά 5 των εξετάσεων, σχεδόν 100 εθελοντές γονείς, μαθητές/τριες κι εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους κι εργάστηκαν με πολύ κέφι, μεράκι και ζήλο για το σχολείο που αγαπούν. Επιδόθηκαν σε κλάδεμα, ξεχορτάριασμα, καθαριότητα και φύτεμα λουλουδιών, λαχανικών κι ενός πλάτανου (δένδρο-σύμβολο, συνώνυμο της μακροημέρευσης) στο κέντρο της εσωτερικής αυλής, μετά μουσικής και φαγητού. Συντελέστηκε, έτσι, ένα μικρό θαύμα, μια καταπληκτική μεταμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου. Όλα αυτά την ημέρα της μητέρας και κατ’ επέκταση της γονιμότητας, με την ευχή ό,τι φυτεύτηκε στη «μάνα γη» να ριζώσει, να βλαστήσει, να ανθίσει.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο οποίος συνεχάρη όσες και όσους έλαβαν μέρος. Επίσης, τιμητικά συμμετείχαν η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου κ. Ελπίδα Ατσίδη και η υπεύθυνη θεμάτων παιδείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Χαρούλα Γιασιράνη.

Η δράση αυτή του Συλλόγου γονέων υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, έχοντας και την υποστήριξη του Περιφερειακού Φυτωρίου. Επίσης, είχε την έμπρακτη στήριξη (με χορηγίες) της ΒΑΠ Κουγιός, του Pane di Capo, της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, του catering Όμορφος και της κ. Ζωής Αλαφάκη (εμπορία φρούτων), προς τους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.

Ο Σύλλογος γονέων ευχαριστεί θερμά το μέλος του και υπάλληλο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Σπύρο Γεραβέλη για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία του εγχειρήματος. Τέλος, ευχαριστεί όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Ιδιαίτερα ευχαριστεί και συγχαίρει τη Διεύθυνση του σχολείου και τους παρόντες/παρούσες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θυσιάζοντας την ξεκούρασή τους, «δίδαξαν» στάση ζωής, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά και απέδειξαν ότι γι’ αυτούς το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος εργασίας, αλλά πραγματικά το δεύτερο σπίτι τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ