Ομιλία Νίκου Γερονικόλα στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα, να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς όλους εκείνους κι εκείνες που εκλέχθηκαν να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι για το νησί μας. Είναι μια θέση τιμής, αλλά και μεγάλης ευθύνης.

Η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει τη διοίκηση, έχοντας μπροστά της σημαντικές προκλήσεις, αλλά και μεγάλες προσδοκίες όπως τις καλλιέργησε στους πολίτες της Ρόδου. Η αποστολή είναι κρίσιμη και μας καλεί να ενεργήσουμε με πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και αφοσίωσης στο συλλογικό όφελος.

Είτε από τη θέση της συμπολίτευσης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, μας βαρύνει η ίδια ευθύνη. Κι αν κάποιος ή κάποια ισχυριζόταν ότι το κύριο βάρος των ευθυνών βρίσκεται στους έχοντες την πλειοψηφία να αποφασίζουν, λέμε ότι ένα αντίστοιχα μεγάλο βάρος βρίσκεται σε εκείνους που έχουν το ρόλο να ελέγχουν. Διότι σε κάθε απόφαση λογοδοτούν και οι δύο πλευρές.

Βρίσκεται στο χέρι της νέας Δημοτικής Αρχής να αδράξει την ευκαιρία και να λειτουργήσει πραγματικά αποδοτικά, καθώς το ζητούμενο από όλες και όλους εμάς είναι να λειτουργήσουμε προς όφελος του νησιού μας, της Ρόδου μας.

Σήμερα και από αυτόν εδώ το χώρο, αναλαμβάνουμε τη ευθύνη του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής Ρόδου και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα λειτουργήσουμε με σύνεση, αγάπη για τον τόπο και διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας για το καλό του νησιού μας. Ας θυμόμαστε ότι η αντιπολίτευση δεν είναι εχθρός της διοίκησης αλλά βασικός συνομιλητής της. Είναι ένδειξη της υγιούς λειτουργίας του πολιτισμού μας και της δημοκρατικής μας παράδοσης.

Ξεκινάμε με θετικό πνεύμα και με την ευχή αυτή μας η διάθεση να βρει ειλικρινή ανταπόκριση, έτσι ώστε οι αποφάσεις όλες να αφορούν αποκλειστικά και μόνο το συλλογικό όφελος. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί το κοινό καλό και προάγει το κοινωνικό συμφέρον. Ωστόσο, θα ασκήσουμε αυστηρό έλεγχο και ξεκάθαρη αντίδραση στις ενέργειες που δεν σέβονται τις αξίες και τις ανάγκες των δημοτών μας.

Είναι επιθυμία όλων μας η Ρόδος πραγματικά να λάμψει και να συνεχίσει να εξελίσσεται για το καλό όλων των κατοίκων της. Και μπορούμε να το πετύχουμε με σύνεση, με συνέπεια και με συνεργασία.

Καθώς, λοιπόν, διανύουμε αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου, εύχομαι από καρδιάς σε κάθε μια και σε κάθε έναν από εσάς, καθώς και σε όλους τους Δημότες της Ρόδου, καλά Χριστούγεννα κι ένα ευτυχές νέο έτος, γεμάτο υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Εύχομαι από καρδιάς, καλή πενταετία σε όλες και σε όλους.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest