Ολοκληρώθηκε στον Άγιο Σουλά η άσκηση της πυροσβεστικής «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019» (φωτογραφίες)

Στις 9-5-2019, ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019», σε δασική περιοχή του Αγίου Σίλα (Σουλά) του Δήμου Ρόδου.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας μας στην αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. και των εμπλεκομένων φορέων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πραγματική αποτύπωση αυτής, αλλά και κατά την αξιολόγησή της, ήταν επιτυχής και επετεύχθη σε ικανοποιητικό βαθμό ο αντικειμενικός της σκοπός.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου.

Στην άσκηση συμμετείχαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, η 95 ΑΔΤΕ , η ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Δασών Ρόδου και το Ε.Κ.Α.Β. Ρόδου.

Επίσης συμμετείχαν ενεργά εθελοντές από όλες οι εθελοντικές ομάδες που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. και δραστηριοποιούνται στο νησί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για τη διάθεση προσφοράς τους στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον αλλά κυρίως για την απόφασή τους να θέτουν τους εαυτούς τους στην Υπηρεσία των πολιτών.