Ολοκληρώθηκε με ηλιοφάνεια η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Ρόδο – Φωτογραφίες

Με ηλιοφάνεια και τη δέουσα επιβλητικότητα που αρμόζει στην ημέρα, και την διπλή εορτή για τη χώρα μας, ολοκληρώθηκε σήμερα η παρέλαση μαθητών, στρατεύματος, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων στη Ρόδο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το εμβατήριο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ” παιάνισε για ακόμα μια φορά στην παρέλαση της Ρόδου από τη φιλαρμονική του δήμου Ρόδου όταν περνούσε ο σύλλογος Θρακομακεδόνων Δωδεκανήσου “O Μέγας Αλέξανδρος’ του οποίου τα μέλη μπροστά από τους επισήμους φώναξαν “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, καθώς και όταν τελείωσε η παρέλαση. Επίσης ο πολιτιστικός σύλλογος Παστίδας “ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ” σε όλη τη διαδρομή της παρέλασης τραγουδούσε με δύναμη ψυχής τους στίχους αυτούς που όλοι έχουμε συνδέσει με τους αγώνες των προγόνων μας, προσφέροντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους που τους καταχειροκρότησαν. Τέλος, η μπάντα του στρατού παιάνισε και αυτή με τη σειρά της το γνωστό εμβατήριο που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή παρέλαση. Το γεγονός αυτό είναι άξιο αναφοράς καθώς σε κάποιες περιοχές το εμβατήριο αυτό δεν ακούστηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία.

Τα μηνύματα των νησιωτών πολλά και ηχηρά , κοιτώντας στα μάτια πολιτικούς , σε μια εποχή που πολλά ακούγονται και λέγονται, πολλά αμφισβητούνται , το εθνικό φρόνημα κρατείται ψηλά.

Η μνήμη των  αγωνιστών της επανάστασης έχει χαραχτεί βαθιά στην Ελληνική ψυχή , οι αγώνες τους και το αίμα τους μας χάρισαν την ελευθερία μας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός  κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ενώ το παρών έδωσαν o περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός και πολλά ακόμα  μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενόπλων δυνάμεων.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This