Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης Αταβύρου,

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε, και πάλι με ιδιαίτερη επιτυχία, η 4η ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης Αταβύρου, με τη σημαντική συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου, αλλά και την αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου.

Στο ημερολόγιο που τηρήθηκε πριν από την ώρα εκκίνησης (09:15 π.μ.) της ανάβασης, ενεγράφησαν πλέον των εκατόν πενήντα (150) ορεινών πεζοπόρων, οι οποίοι πέρασαν από τα περίπτερα της αφετηρίας και ανέβηκαν στην κορυφή του Αταβύρου (υψόμετρο 1.215 μέτρων – 16,5 χλμ. περίπου συνολικής διαδρομής – 5 ωρών διάρκειας), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς ολοκλήρωσαν με επιτυχία και την κατάβαση του ορεινού μονοπατιού. Εκατοντάδες επιπλέον υπήρξαν οι επισκέπτες της περιοχής που δεν είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην ανάβαση-κατάβαση του Αταβύρου, λόγω της αυξημένης δυσκολίας της, αλλά συμμετείχαν σε άλλες κοινωνικές δράσεις της Τοπικής Κοινότητας.

Με την συμβολή εμπεριστατωμένων κειμένων από τον επίσημο ιστότοπο του αρχαιολόγου Δρ. Τριανταφυλλίδη Π. (http://pavlostriantafyllidis.blogspot.gr/), τα οποία διανεμήθηκαν στους πεζοπόρους και αφορούσαν τη σχετική αρχαιολογική έρευνα του ιδίου στο παρροδιακό Ιερό του Αταβυρίου Διός, έλαβε χώρα περιήγηση των συμμετεχόντων στο σημείο (κορυφή Αταβύρου).

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι χωρίς τη σημαντικότατη βοήθεια και συμπαράσταση των εθελοντικών ομάδων, ιδίως σε δύσκολες πεζοπορικές διαδρομές, όπως αυτήν της ανάβασης – κατάβασης Αταβύρου, δεν μπορούν να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν με ασφάλεια ανάλογου είδους δράσεις. Ευχαριστούμε λοιπόν, ειλικρινώς, το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετωπισης Καταστροφών (Εθ.Ομ.Α.Κ.) Σαλάκου, καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταβύρου.

Η εκδήλωση κατέληξε, όπως συνηθίζεται κάθε φορά, σε παραδοσιακό μουσικοχορευτικό απόγευμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου και την εθελοντική σύμπραξη ορχήστρας με τους δεξιοτέχνες μουσικούς, Φωτεινή Σάββα (μπουζούκι), Κλαδάκη Γιάννη (λύρα), Μουστάκη Απόστολο (πλήκτρα), όπου προσφέρθηκε, δωρεάν, το παραδοσιακό φαγητό της «κουλντουρίας» (= χειροποίητες χυλοπίτες με «τσίκνα» κρεμμυδιού).

Την σημαντική αυτή δράση υποστήριξαν επίσης οι επιχειρήσεις: «Εταιρεία Εμφιαλωμένων Νερών “Μύλος”», «Cava Kiriakoulis», «Οινοποιείο – Ροδιακοί Οίνοι “Σούρδης Γεώργιος”», «Πρακτορείο ΟΠΑΠ, Λυριστής Τάσος», «Κεφάλας, “Food Service”», «Μυστικά Ομορφιάς “Beauty Secrets”, Βονάκη Ειρήνη», «Είδη Βιβλιοπωλείου “Σχολική Φωλιά”», «Πρακτορείο ΟΠΑΠ, “Deal”, Κατσαμάκη Ειρήνη, Σπάρταλης Παναγιώτης», «Κουρδουνάκης Κώστας & Υιός “Moto Κώστας”», «Κιαουρτζής Γ. – Πάππου Γ. Ο.Ε., “Extreme Service”», «Παραδοσιακό Μουσικό Μεζεδοπωλείο “Μεζεδοφωλιά”», «Rodos Glass», «Ζουρούδης Μιχ. & Υιός Ο.Ε., “Ο Μάκης”», «Φλοσκάκης Ηλίας, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων (Έμπωνας Ρόδου)», «Πρακτορείο ΟΠΑΠ, Βονάκης Γιάννης», «Παναγροτική Ρόδου Ε.Α.Ε.», «Πολυχρόνης Σάββας, “Moto Polychronis”», «Παπαδημητρίου Μαρία, “Ink Center”», «Γιαννακάκης Αντώνης – Γιαννακάκης Γιάννης Α.Ε., “Joy”», «Διακογιαννάκης Ηλίας, “Team Service”», «Πολυχρόνης Π. Χρήστος, Συνεργείο Αυτ/των & Γεωργικών Μηχ/των», «Ζαράρης Τσαμπίκος, “Εμποροραφείο”», «Soccer Club, “Arena”», «Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός “22410.gr”», «Ι. Γιωργάς – Σπανός, Πρατήριο Άρτου “Αρτοπινελιές”», «Pharmacy.gr, “Aegean”», «Α.Γ. Φυλτζανίδης (πόρτες-παράθυρα-κάγκελα-ρολά)», «Κουμέντης Σ. Τσαμπίκος (Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις παντός τύπου)», «”Kontos” (Είδη συσκευασίας, Χαρτικά, Απορρυπαντικά)», «Super Market Γιωργάς (“Proton”)», «“Hedera” (Επιγραφές-Εκτυπώσεις)».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης, ενώ η συνολική δράση υποστηρίχθηκε από την καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, ειδικότερα τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηιωάνου Ελευθέριο (Τέρη), την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου, τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας, αλλά και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Για την πραγματοποίηση της άρτιας μουσικοχορευτικής εκδήλωσης και της συνεστίασης που ακολούθησε, συνέβαλλαν αποφασιστικά τα ακούραστα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και τα μέλη του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αγίου Ισιδώρου, όπως επίσης και ικανός αριθμός γυναικών και πλήθος ευγενικών εθελοντών της Τοπικής Κοινότητας.

Το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» για άλλη μια φορά ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας, ενώ η Ιστοσελίδα Rodos Events ο επίσημος διαδικτυακός χορηγός προβολής της εκδήλωσης.

Οι πανοραμικές φωτογραφίες της Τοπικής Κοινότητας λήφθηκαν από drone και πραχωρήθηκαν από τον κ. Β. Χαλκίτη, ενώ οι φωτογραφίες επιμέρους ομάδων πεζοπόρων κατά την ανάβαση και στην κορυφή από το αρχείο του κ. Τάκη Αναστασά.

Όλους τους προαναφερθέντες, μηδενός εξαιρουμένου, ευχαριστούμε από καρδιάς, για την συμβολή τους στην επιτυχή πραγματοποίηση της σημαντικής και απαιτητικής αυτής πολιτιστικής και αθλητικής δράσης.