Ολοκληρώθηκε η Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο “Διπλή Ματιά” από τον Γιώργο Πάττα και το Νίκο Χατζηκαλημέρη με θέμα το Περιβάλλον

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η Έκθεση φωτογραφίας από τον Γιώργο Πάττα και το Νίκο Χατζηκαλημέρη με τίτλο «Διπλή Ματιά» με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον, στο πλαίσιο του 13ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2019» που συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην φιλόξενη αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παστίδας (δίπλα στο Κοινοτικό Κατάστημα).

Τα ενημερωτικά έντυπα της Έκθεσης ήταν τυπωμένα σε ανακυκλωμένο χαρτί αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σεβασμό των εκθετών προς το περιβάλλον.

Η Έκθεση θα μεταφερθεί στην Διαθεματική δράση οικολογικού – περιβαλλοντικού χαρακτήρα (https://www.facebook.com/events/2383272731928219/) με διοργανωτές το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης στις 06:30 μμ, στο Κέντρο Πρόληψης Δίοδος (Ερυθρού Σταυρού 37, Ρόδος).

Λίγα λόγια για την Έκθεση:

Για κάποιους η φωτογραφία μπορεί να είναι απλώς μία απεικόνιση μίας εικόνας, που πραγματοποιήθηκε σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Για άλλους η φωτογραφία είναι απλώς ένα μέσο για να δηλώσεις μία καλή ή κακή σου στιγμή.

Για εμάς η φωτογραφία είναι ένας μαγικός κόσμος μέσα στον οποίο μπορείς να εισέλθεις μόνο εάν έχεις όνειρα.

Η φωτογραφία δεν είναι απλώς ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής αλλά με κάθε πόζα που αποτυπώνεται ψηφιακά, το μάτι και το πνεύμα ταξιδεύουν χωρίς όρια.

Η φωτογραφία είναι τέχνη στην οποία ο καθένας βλέπει με την δική του υποκειμενική ματιά παίρνοντας το έναυσμα για διάφορες αναλύσεις ή προς τέρψιν της οράσεως.

Ο πλανήτης αυτός που μας φιλοξενεί μας προσφέρει τόσα πολλά κι εμείς αντί να τον προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού, συνεχώς προβαίνουμε σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας όχι μόνο για την ζωή την δική μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Το περιβάλλον είναι αλληλένδετο με την ποιοτική διαβίωση μας και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για την διαφύλαξη του.

Οι φωτογραφίες μας απλώς μπορούν να σας δώσουν μία ελάχιστη γεύση αυτού του θαύματος με τις καλές και τις κακές –λόγω ανθρώπινης παρέμβασης- στιγμές του.

Θέλοντας να αποτίσουμε έναν μικρό φόρο τιμής σε αυτόν τον φανταστικό πλανήτη στον οποίο ζούμε, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε την Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Διπλή Ματιά» με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον, στο πλαίσιο του 13ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2019» που συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους και όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους και για τα κολακευτικά τους σχόλια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους:

  1. Τον Πρόεδρο Ιωσήφ Σιαλούπ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».
  2. Τους κ.κ. Φραντζέσκο Ράμφο, Σαλακενό Σταύρο και Σακελλαρίδη Ανέστη για την πολύτιμη βοήθεια τους.
  3. Τον κ.Ανδρέα Κόγγο και την εταιρεία του Megasystems Ρόδου για την προσφορά του.
  4. Τον φίλο ερασιτέχνη-πολύ καλό φωτογράφο Γιάννη Μαρκαντώνη.

Γιώργος Πάττας – Νίκος Χατζηκαλημέρης

Χορηγός Προβολής: ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ 1985 – ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ