Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση των 17ων αγώνων Island Games


Με την τελετή λήξης στην κεντρική και κοσμική παραλία του Γκότλαντ, Αλμεντάλεν, ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η διοργάνωση των 17ων αγώνων και αρχίζει η προετοιμασία για την διοργάνωση των 18ων αγώνων στο Γιβραλτάρ του οποίου οι εκπρόσωποι παρέλαβαν την σημαία των αγώνων από τα χέρια του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιόργκεν Πέτερσον.

Η σημαία παραδόθηκε κατά την έναρξη της τελετής λήξης στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Λίντα Αλβάρεζ με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι:

« Ως πρόεδρος του οργανισμού Island Games παραδίδω την σημαία των αγώνων στο Γιβραλτάρ για την φύλαξη της με την διαβεβαίωση ότι θα κυματίζει κατά την έναρξη των 18ων αγώνων. Ευχαριστούμε το Γκότλαντ που άνοιξε το σπίτι του και την καρδιά του για να μπορέσουμε να νοιώσουμε όλοι εμείς άνετα και ξεχωριστά σε αυτούς τους υπέροχους αγώνες. Δείξατε τεράστια γενναιοδωρία και απίστευτη φιλοξενία. Σήμερα όλοι μαζί είμαστε πολύ καλλίτερα από ότι ήμασταν πριν την έναρξη των αγώνων. Μαζί αγωνιστήκαμε, μαζί γελάσαμε, μαζί κλάψαμε, νικήσαμε και χάσαμε μαζί.

Εδώ στο Γκότλαντ, στους 17ους αγώνες μεγαλώσαμε και άλλο γίναμε ποιο δυνατοί. Δημιουργήσαμε αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα, ήρθαμε ως νησιώτες αθλητές και θα φύγουμε ως φίλοι. Το αποτέλεσμα των αγώνων NatWest Island Games είναι συνδυασμός από τα οφέλη και τα συναισθήματα και ότι πάντα το αύριο είναι καλλίτερο από το σήμερα. Οι αγώνες μας μέχρι τώρα έχουν πάει παντού στον κόσμο και έχουμε δείξει ότι αυτοί οι αγώνες φιλίας κάνουν την πραγματική διαφορά.

Είμαστε όλοι μέρος ενός διεθνούς γεγονότος όπου η φιλία, η κατανόηση, ο σεβασμός και η αγάπη αναδεικνύονται. Συμμετέχουμε στον αθλητισμό γιατί όλοι πιστεύουμε στην ελπίδα και στην προσδοκία. Η ελπίδα είναι αυτό που μας ωθεί να προσπαθούμε σκληρά για να κατακτήσουμε περισσότερα.

Σε ευχαριστούμε Γκότλαντ, ευχαριστούμε εσάς τους αθλητές, παράγοντες, υποστηριχτές, εθελοντές, χορηγούς, και τις επιτροπές και όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία των XVII Nat West Island Games 2017.

Εκ μέρους του International Island Games Association κηρύσσω την λήξη των αγώνων του Γκότλαντ και καλό τα νησιά μέλη να συμμετέχουν σε δυο χρόνια στους XVIII αγώνες στο Γιβραλτάρ για να συνεχίσουμε στο πνεύμα του αληθινού αθλητισμού»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Γιβραλτάρ των ούτε 30.000 κατοίκων θα διοργανώσει για δεύτερη φορά τους αγώνες με πρώτη αυτή του 1995 τους 6ους αγώνες του θεσμού και τα 14 αθλήματα θα είναι: Στίβος, Μπάσκετ, Ποδηλασία, Γυμναστική, Τζούντο, Σκοποβολή, Κολύμβηση, Σκουός, Πινγκ πονκ, Τένις, Μπόουλινγκ, Τρίαθλο, Βόλεϊ και Μπιτς Βόλεϊ και Μπάντμιντον. Υπολογίζεται ότι 3.000 περίπου αθλητές θα λάβουν μέρος στους αγώνες σε αυτή την γωνιά της Μεσογείου, στις Ηράκλειες στήλες.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια