Ολοκληρώθηκε η 2η ιστιοδρομία Κως – Νίσυρος με δύσκολο για τους ιστιοπλόους καιρό

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Ιουλίου, η δεύτερη ιστιοδρομία του «Rodos Cup 2014». Τα 63 σκάφη του αγώνα πήραν εκκίνηση στις 10:00 πμ έξω από την Μαρίνα της Κω και κατευθύνθηκαν προς το ακρωτήρι Φωκάς της Κω με δυνατό άνεμο με τα μπαλόνια τους στα πρίμα. Στη συνέχεια και μόλις πέρασαν τον Φωκά ο άνεμος έπεσε και επικράτησε άπνοια μέχρι τις 14:30 όταν και ήρθε ο απογευματινός δυνατός νοτιοδυτικός άνεμος που βοήθησε τα σκάφη να τερματίσουν στην Νίσυρο νωρίς το απόγευμα.

Στην κατηγορία IMS την πρωτιά πήρε το ελληνικό σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη. Στην κατηγορία IRC Racing 1 την πρώτη θέση πήρε το ST ANNA από την Ρωσία. Στην κατηγορία IRC Racing 2 την πρώτη θέση πήρε το ελληνικό SUGAR με κυβερνήτη τον Αντώνη Αθανασίου που ζευγάρωσε τις νίκες του. Στην κατηγορία IRC Cruising την πρώτη θέση πήρε το ρωσικό σκάφος HANG LOOSE. Στην κατηγορία Cruising 1 την πρώτη θέση πήρε το SURPRISE με πλήρωμα από την Ρωσία. Στην κατηγορία Cruising 2 την πρώτη θέση πήρε το Ρώσικο σκάφος FIRST.

Σήμερα Τετάρτη 23 Ιουλίου, τα σκάφη θα παραμείνουν στην Νίσυρο και οι πάνω  από 400 ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν αλλά και να περιηγηθούν στην όμορφη Νίσυρο. Για το βράδυ είναι προγραμματισμένη η Τελετή για τις απονομές των Επάθλων των 2 πρώτων ιστιοδρομιών του Rodos Cup 2014, που θα γίνει στην Μαρίνα των Πάλλων.

Συνδιοργανωτής του φετινού Rodos Cup είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χορηγοί του αγώνα είναι οι Δήμοι Κω, Νισύρου, Σύμης και Ρόδου, η KOS MARINA, η NORTH SAILS, το κατάστημα ναυτιλιακών Ζαίρης Αγησίλαος και το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου, η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι Λιμενικές Αρχές Κω, Νισύρου, Σύμης και Ρόδου και ο γραφίστας Γιώργος Τσιρίγκας.

Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης – www.rodoscup.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This