Ο Δήμος Ρόδου θα φιλοξενήσει την Τελετή της Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 τον Ιούνιο

Στην Ρόδο θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκου και του Προέδρου της ΔΕΡΜ Α.Ε κ. Ι. Κούρτη. Η  Επιτροπή Οργάνωσης αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού να γίνει η εκδήλωση απονομής των βραβείων εκτός της Αθήνας στο πανέμορφο νησί της Ρόδου και για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 11.30 το πρωί, στην Αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

 

Τα βραβεία κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται  3 έως 6 κατηγορίες βραβείων. Οι τομείς όπου θα ενταχθούν οι υποψηφιότητες είναι :

  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Επιστημονικών Εργασιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Διπλωματικών Εργασιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Αυτοδιοίκησης
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Επιχειρήσεων
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 Μέσων Ενημέρωσης

Εκτός των παραπάνω απονέμεται το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 για Έργο Ζωής, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση της Απονομής, στον άνθρωπο που αφιέρωσε το έργο ή τη ζωή του στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

 

Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε το 2005 και εδραιώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση του ευ πράττειν, την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και την ηθική υποστήριξη της προσπάθειας για το άριστον με προσανατολισμό το περιβάλλον.

Κεντρική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ότι η κάθε ενέργεια με στόχο την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος που ξεπερνά το καθήκον είναι αξιέπαινη ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης.

 

 

Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας. Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.