Οικονόμου: Οι υγειονομικοί θεωρούνται εμβολιασμένοι με 2 δόσεις – Κανονικά οι αναστολές για τους ανεμβολίαστους

Παραμένουν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επανέλαβε ότι ο λόγος που αποφασίστηκε αυτό είναι γιατί όντες ανεμβολίαστοι δεν θα ήταν πλήρως θωρακισμένοι για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους.

«Ο λόγος αυτός παραμένει και δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική για τους υγειονομικούς απάντησε: «Αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ότι είναι υποχρεωμένοι να είναι εμβολιασμένοι με τις 2 δόσεις για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Η ισχυρή σύσταση για τρίτη δόση ισχύει για κανονικά για όλους.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πανδημία ο κυβερνητικός επισήμανε ότι η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, τα κρούσματα υποχωρούν ωστόσο η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται. Πρόσθεσε δε ότι ισχύει από σήμερα η μερική αποκλιμάκωση των μέτρων, ενώ από τις 7 Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων. Στους αθλητικούς χώρους και στα γήπεδα διατηρείται η πληρότητα του 10%, θέμα που θα επανεξεταστεί αυτή την εβδομάδα, ενώ μετά από μία διευρυμένη επιχείρηση τίθεται σε εφαμοργή από σήμερα η παράδοση αντιικών χαπιών στο σπίτι για όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, είναι πάνω από 18 ετών και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. «Αυξάνουμε διαρκώς τις δυνατότητες απόκρισης της πανδημίας, προσφέρουμε περισσότερες επιλογές» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest