Οι τσιγγάνοι της Ρόδου ζητάνε οικονομική ενίσχυση γιατί “μένουνε σπίτι”

Η επιστολή του “Βασιλιά” των τσιγγάνων της Ρόδυ στο Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών

«Εκπροσωπώ μια ομάδα Ρομά, που κατοικεί στη Ρόδο στην περιοχή «Καρακόνερο». Αποτελείται από 58 οικογένειες και στην ουσία από 280 άτομα. Όπως είναι λογικό, κι εμείς μένουμε «σπίτι» στο πλαίσιο του αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της τρομερής αυτής ασθένειας, που αποδεκατίζει τους λαούς της Ευρώπης.

Όμως, είναι κατανοητό ότι η ομάδα μας, δεν διαθέτει τα απαραίτητα αποθέματα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να σας πούμε επίσης ότι μεταξύ των μελών των οικογενειών μας, υπάρχουν και 52 ανήλικα άτομα.

Πολύ σωστά η κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί μέτρα για να καλυφθούν τα προβλήματα όλων, που αναγκαστικά θα απέχουν από τις εργασίες τους.  Όμως,  όπως έχουμε ξαναπεί, ανάμεσα σε αυτούς που ίσως έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από όλους είμαστε κι εμείς.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας κι εμάς, και να μεριμνήσετε ώστε να βοηθηθούμε στις δύσκολες αυτές στιγμές των εορτών που είμαστε όλοι καθηλωμένοι στον καταυλισμό μας, και δεν μπορούμε να ασκήσουμε τις καθημερινές μας ασχολίες που μας έδιναν ότι χρειαζόμασταν για να επιβιώσουμε.

Σας ζητάμε λοιπόν μια χρηματική ενίσχυση για τις γιορτές, ώστε να μπορέσουμε να τις περάσουμε ανθρώπινα, εμείς μαζί με τις οικογένειές μας, κυρίως τα μικρά παιδιά. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, διότι είμαστε σίγουροι για τη γρήγορη επίλυση του προβλήματός μας».