Θύμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας από τη κυβέρνηση φέρεται να έχει πέσει και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, καθώς στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, δεν υπάρχει ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Οι ασθενείς δε, που χρειάζονται διασωλήνωση μεταφέρονται με αεροδιακομιδή σε άλλες πόλεις και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ή την Αθήνα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», μπορεί στο νοσοκομείο να υπάρχουν κοινοί θάλαμοι για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, ωστόσο ΜΕΘ για κορονοϊό δεν υπάρχει. Παρ’ όλα αυτά όμως στο σύστημα του ΕΚΑΒ για τους βαριά νοσούντες που χρειάζονται μονάδα, το νοσοκομείο εμφανίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να διαθέτει 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 και χρήζουν διασωλήνωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάθε φορά που ένας ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση, οι γιατροί ενημερώνουν σχετικά το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή, ωστόσο λαμβάνουν την απάντηση ότι το νοσοκομείο διαθέτει τέσσερις ΜΕΘ, για να ανταπαντήσουν πως αυτό δεν αληθεύει.
Παρά το γεγονός όμως ότι οι τέσσερις ΜΕΘ που αναφέρονται είναι ανύπαρκτες, ο διοικητής του νοσοκομείου έχει δώσει εντολή στους εργαζομένους στην καθημερινή αναφορά προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων, η οποία και συμπεριλαμβάνεται στη συλλογική αναφορά των νοσοκομείων αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ και αποστέλλεται στο υπουργείο Υγείας, να γράφουν ότι υπάρχουν τέσσερις κενές κλίνες στην ανύπαρκτη όμως ΜΕΘ Covid. Επομένως δημιουργούνται ερωτήματα αναφορικά με το αν αυτό συμβαίνει και σε άλλες υγειονομικές μονάδες της χώρας αλλά και σε σχέση με το αν εν τέλει ο αριθμός των κενών κρεβατιών ΜΕΘ που αναφέρεται κάθε τόσο είναι πλασματικός.
Σε ερώτημα της εφημερίδας προς τον διοικητή του νοσοκομείου, αντιστράτηγο ε.α. Γρηγόρη Ρουμάνη, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο διοικητής απάντησε πως η ανάπτυξη των κρεβατιών ΜΕΘ Covid, «έχει σχεδιαστεί», ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί και η επιλογή των χώρων. Σε σχέση όμως με το γιατί δεν έχουν αναπτυχθεί οι κλίνες, ο διοικητής απάντησε πως αυτό δεν συνέβη καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση μεταφέρονται ως επί το πλείστον στη Κρήτη. Παράλληλα ο Γ. Ρουμάνης, εκτίμησε ότι δεν θα αναπτυχθούν οι κλίνες ΜΕΘ Covid, ούτε θα χρησιμοποιηθούν «αφού για να λειτουργήσουν χρειάζονται υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που δεν διαθέτουμε».
Ωστόσο παραμένει το ερώτημα τόσο σε σχέση με το γιατί έχει δοθεί από τον ίδιο εντολή να καταγράφονται ως τέσσερις οι κενές κλίνες μιας ΜΕΘ που δεν υπάρχει, ενώ αντί να αναπτυχθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό και υποδομές, επιλέγεται η «λύση» της αεροδιακομιδής η οποία επιβαρύνει συχνά σε σημαντικό βαθμό την ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών που πάσχουν από Covid-19.