ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ…(ΞΑΝΑ)ΕΡΧΟΝΤΑΙ… μας πήραν και τα «σώβρακα»

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι καλύφτηκαν πίσω από το παραλιακό μέτωπο, για να μην φαίνονται, να προστατευτούν από τους διερχόμενους πειρατές-κατακτητές, έτσι έγιναν «Άφαντοι». ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ.

Οι σημερινοί μοντέρνοι «διεκδικητές» όμως είναι μεταμφιεσμένοι σε φύλακες και με μεγάλο μάλιστα πλατύ χαμόγελο.ΦΥΛΑΝΕ ΕΜΑΣ αλλά συνοδεύουν και αυτούς που έρχονται (συνήθως ως επενδυτικοί άγγελοι), φέρνοντάς μας «ΤΑ ΔΩΡΑ»…την πρόοδο – ανάπτυξη – θέσεις εργασίας ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – πράσινες, κίτρινες επενδύσεις- μπανάνες- φύκια για μεταξωτές κορδέλες …τον Δούρειο Ίππο σε νέα έκδοση κλπ!.ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ;

Σε προηγούμενα άρθρα μας με τίτλους : 1) Ο μετροπόντικας θα έρθει στη Ρόδο… ` 2) Τσα που τα κάμαμε, 3) Εχάθη η «μπιτς» στην περιοχή Αφάντου, 4) Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση φροκαλιά στα Αφάντου,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ τις ανησυχίες μας, παρακαλέσαμε… ενοχλήσαμε για τα αυτονόητα. Για αυτά που οι «φύλακες μας», φυλάττουν !!!

– ΓιαΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ από τα 6.000 μέτρα μήκους που έτσι εύκολα και χωρίς να μας υπολογίσουν –αγνοώντας μας, τα έδωσαν ΟΛΑ απλόχερα και χωρίς ιδιαίτερο όφελος (ένα άλλο θέμα).

Ούτε τις μελλοντικές ανάγκες μας- προσβάσεις-υποδομές, μα ούτε τις ολοφάνερες σημερινές είδαν! ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ !!

Οι «ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»(Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, και λοιποί), που κατά καιρούς επισκέπτονταν την παραλία, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ούτε τους ενημέρωσαν οι «φύλακες μας» ότι η περιοχή «ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ !», ότι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ φτάνει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ;. Τι θα πάθαιναν αν από 200 βίλες στον αφρό έκαναν 191;!

Κατά τα άλλα, καμαρώνουν, λένε ότι ακούνε τον λαό- σχεδιάζουν μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο – για τα παιδιά μας – πρώτα ο πολίτης- το σπίτι μας…κλπ. Πού είναι το όφελος; Ποιο το αύριο του τόπου και του πολίτη;. ΝΑΙ στις «υγιές επενδύσεις» αλλά ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΗΡΘΑΝ

Από τα 2.000 στρέμματα που δώσανε στον επενδυτή ΟΥΤΕ τα 45 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί προσωρινά στον τέως ΔΗΜΟ ΑΦΑΝΤΟΥ, για την κατασκευή ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, εξαιρέσανε.

Αυτή η ασήμαντη έκταση για τους «πειρατές», μεγάλης σημασίας για εμάς, ιδιαίτερα για την νεολαία μας που δεν έχει με τι να περάσει τον ελεύθερο χρόνο!!!. Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ = με τα λίγα «τετράδραχμα» που ΘΑ εισπράξουν από αυτά τα 45 στρέμματα γης.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΩΒΡΑΚΑ»

Μας έμειναν μόνο, το όραμα, ο κόπος τριών ετών για την ολοκλήρωση της μελέτης και η ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. για την δημοπράτησή του.

EΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ…

Κατά τα άλλα, οι «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ» στους λόγους και σχεδιασμούς αναφέρονται για την νεολαία, λέγοντας πάντα «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ» – για το μέλλον τους.

Και το ερώτημα: Τα παιδιά των άλλων είναι και «δικά σας»;

Η ΑΥΛΗ του οικισμού ΑΦΑΝΤΟΥ, είναι η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ. Όλη αυτή την τεράστια μπροστινή αυλή του σπιτιού μας, την «χαρίζουν» σε τρίτο… και μάλιστα με φύλακα φράχτη. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. Άμα ήταν η αυλή τους-το χωράφι τους;;; Η αιτία είναι κρυμμένη, το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Κανένα ίχνος λογικής η συναισθήματος. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟ. Το Ελληνικό φιλότιμο.., εξαφανίστηκε μαζί με την παραλία και το – έτοιμο εδώ και χρόνια προς υλοποίηση- ΑΘΛΗΤΙΚΟ κέντρο. ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ (τους ίδιους και τους ίδιους), ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ;

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ..ούτε ένα ψεύτικο ενδιαφέρον – αντίδραση από τους «άρχοντες» και τοπικούς φύλακες μας. Ούτε ένα τυπικό συμβούλιο σε κανέναν βαθμό…ούτε ένα «κατόπιν ενεργειών μου…». Εις ώτα μη ακουόντων.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Το μόνο ζώο προικισμένο με πολιτικό αισθητήριο είναι Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση των «ΣΩΤΗΡΩΝ ΜΑΣ», μιας και οι περισσότεροι συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή (συνεργασίες, διαβουλεύσεις, αποφάσεις κλπ).

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ!!!

«Λένε ότι η Πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο». Ρόναλντ Ρήγκαν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ. Θυμίζουν «κανίβαλους» που μας «τρώνε» με ΧΡΥΣΟ μαχαιροπίρουνο.

Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ…ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟΣ, με την ευλογία και την σιωπή των «παλληκαριών» μας.

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν φαίνεται από το αν κάνει λάθη, αλλά από το πώς ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ. Malum consilium quod mutari non potest. –Είναι κακό σχέδιο αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει.

Όπως στους δήμους του Ελληνικού ΠΟΥ γίνεται επένδυση, για να τους κλείσουν τα μάτια, με την κλασσική τακτική «ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΜΕΡΙΚΑ» ή την μέθοδο «ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ», Κράτος και επενδυτής παραχώρησαν (εκ των υστέρων) στους ΟΤΑ, εκτάσεις και δικαιώματα στην παραλία.

ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ «ΣΟΔΑ» ΓΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ. Προσοχή!!! η σόδα, το αλάτι και η ζάχαρη μοιάζουν. Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις.

Το τυρί το βλέπουμε, ΤΗ ΦΑΚΑ την είδαμε;.

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. Ευθυνόμαστε γι αυτό που δεν κάνουμε. Μα η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι πως δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε.

Επειδή η αλήθεια λέγεται με ένα μόνο τρόπο-ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ- θα φορέσω (από σήμερα μέχρι τις εκλογές) περιβραχιόνιο από κορδέλαστο χρώμα της θάλασσας. ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΚΟΡΔΕΛΑ(αυτοσχεδιάζοντας) θα κρεμάσω και στο όχημα μου, θυμίζοντας στους «φύλακες μας» την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του αθλητικού κέντρου και των παραλιών μας. ΕΣΕΙΣ θα συμ-βάλετε ; ή ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ;;;;.

Γιατί τελικά, απ’ ότι φαίνεται ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα ψάχνουμε αλλού, για άλλη παραλία και μάλλον στο απώτερο μέλλον… ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ.

Το λάθος το καταλαβαίνεις, όταν έρθει η ώρα να το «πληρώσεις».

Καβάδας Σταμάτης Υποσημείωση : «Κρατήστε» το σκίτσο.. πρ. Δήμαρχος Αφάντου

Pin It on Pinterest

Share This