Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται και μεταφέρονται το 2021

Την απόφαση να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2021 έλαβε η ΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αποδίδονται στον Ντικ Πάουντ.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης με τη σημαία του Καναδά και ένας από τους πλέον ισχυρούς «Αθάνατος», όντας μέλος της Επιτροπής από το 1978.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχω από τη ΔΟΕ, έχει αποφασιστεί η αναβολή», δήλωσε ο Πάουντ στη USA Today, για να συμπληρώσει: «Οι παράμετροι που θα γίνει αυτό δεν έχουν καθοριστεί, αλλά οι Αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, αυτό γνωρίζω».

Ο Καναδός αξιωματούχος, που θεωρείται εξέχων μέλος των παραγόντων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στις 24 Ιουλίου, όπως είναι προγραμματισμένο και πως το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατεθεί για το 2021.

Οριστικές αποφάσεις, πάντως, αναμένονται τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές χωρών του πλανήτη έχουν ζητήσει την αναβολή των Αγώνων, ενώ τέσσερις χώρες έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στείλουν τους αθλητές τους στην Ιαπωνία.