Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική έφεραν νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, ωστόσο δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας, η Κηφισιά και τα νότια προάστια που βρίσκονται στο «κόκκινο.

Σύμφωνα με το MEGA «κόκκινες» περιοχές στην Αττική -που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού- είναι τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Μεταξύ των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής για την Αττική, είναι και διαμονή των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Χαρδαλιάς: Στο «πορτοκαλί» η Αττική με 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Πολιτική Προστασία ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στην αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο «πορτοκαλί».

Συγκεκριμένα, πριν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την Αττική, ανέφερε τα στοιχεία που αφορούν τον νομό και ιδιαίτερα την Αθήνα.

«Στην περιφέρεια Αττικής η κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, στο “πορτοκαλί”.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Έχουμε 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Αττική και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν η κατάσταση φτάσει στο κόκκινο».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε τους αριθμούς: «Από τα 14.400 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου, έχουμε 4.084 ενεργά σε όλη τη χώρα.

Τα 2.100 βρίσκονται στην Αττική, δηλαδή πάνω από τα μισά. Τα 263 νοσηλεύονται και τα 1.837 αναρρώνουν σπίτι τους. Από τα 2.100 κρούσματα τα 966 βρίσκονται στον δήμο Αθηναίων».

Πηγή : mega

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest