Οι κοινοτάρχες στο πλευρό του Μπακίρη κατά του Σπανού

Επιστολή συμπαράστασης από τους Προέδρους Κοινοτήτων της Δ.Ε. Πεταλουδών στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφάντου.


Έκπληκτοι παρατηρούμε τα τελευταία 24ώρα όλα όσα διαδραματίζονται στην τοπική κοινότητα Αφάντου όπου πραγματοποιήθηκε «Θεσμική συνάντηση αιρετών» χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Γιώργου Μπακίρη και εντός του Κοινοτικού καταστήματος. Την πρόσκληση έστειλε ο χωρικός Αντιδήμαρχος Κ. Τάσος Σπανός και αφορούσε έργο το οποίο ακόμη δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων. Με άλλα λόγια μέσα στο σπίτι του ο Πρόεδρος και δεν ήξερε πως θα γίνει συνάντηση και δεν εκλήθη…!!!

Εμείς ως Πρόεδροι Κοινοτήτων και συνάδελφοι του Κ. Μπακίρη, δεν θα σταθούμ στο περιεχόμενο της συνάντησης το οποίο αρτιότατα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αφάντου ανέλυσε σε δημόσια επιστολή του. Δημοσιεύομε σήμερα αυτό το κείμενο για να δηλώσουμε πως στηρίζουμε τον Κ. Μπακίρη ως παθόντες και εμείς οι ίδιοι από απαξιωτικές συμπεριφορές και συγκεκριμένα από αντιδημάρχους που έχουν διορισθεί για να εργάζονται και να συνεργάζονται ώστε να επιλύουν προβλήματα προς όφελος των κατοίκων και πολιτών και όχι για να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Αντιμετωπιζόμαστε ως ιθαγενείς και πιόνια σε μια σκακιέρα που ορίζει άλλος τους κανόνες. Θα τους προτείναμε λοιπόν πρώτον να διαβάσουν όλη την νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Δήμου και δεύτερον να δείξουν τον απαραίτητο όσο είναι καιρός διότι.
Οι Προέδροι των Κοινοτήτων έχουν την θεσμική αρμοδιότητα για τα έργα που εκτελούνται στις Κοινότητες τους καθώς αυτοί τα εισηγούνται και τα ψηφίζουν στα τοπικά τους συμβούλια.
Οι Προέδροι των Κοινοτήτων είναι εκλεγμένοι από τους κατοίκους και όχι διορισμένοι με συγκεκριμένη θητεία.
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων εκπροσωπούν τους πολίτες που τους εκλέξαν και τους επίλεξαν.
Όλοι εδώ κρινόμαστε και η κοινωνία δεν είναι για την φωτογραφία και τα Social Media.


Κλείνοντας, λυπόμαστε που αναγκαζόμαστε να παραδώσουμε μαθήματα δημοκρατίας, τοπικής διακυβέρνησης και αστικής παιδείας σε «Συναδέλφους» Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Αυτή τη φορά αρκεστήκαμε σε μια επίσημη επιστολή συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο Κοινότητας Αφάντου. Την επόμενη φορά δεν θα μείνουμε σε επιστολές.


OI KHΔEIEΣ ME ΞENA KOΛΛYBA TEΛOΣ.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων
Κοινότητα Κρεμαστής: Μιχαήλ Δράκος
Κοινότητα Μαριτσών: Γεώργιος Παπαδημήτρης
Κοινότητα Παστίδας: Ειρήνη Αυγενικού-Πάττα
Κοινότητα Δαματριάς: Ιωάννης Σαρούκος
Κοινότητα Θεολόγου: Γεώργιος Σταυριάς

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ