Οι γονείς των μαθητών στο Ίλιον καταδικάζουν τις συμπεριφορές που απομονώνουν μαθητές με αφορμή το επεισόδιο με τον μαθητή με φούστα

Μετά την ανάρτηση της διευθύντριας για σεβασμό στη διαφορετικότητα, εκδόθηκε ανακοίνωση από τους γονείς του σχολείου στο Ίλιον με την οποία εκφράζεται σημαντική στήριξη στον 12χρονο μαθητή με τη φούστα.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε χθες στη σελίδα του σχολείου στο διαδίκτυο από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του συγκροτήματος.

Όπως αναφέρουν οι γονείς οι οποίοι καταδικάζουν την συμπεριφορά του καθηγητή, το θέμα που προέκυψε με τη φούστα του μαθητή θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστει με πιο επιστημονικό τρόπο.

Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο mousikoiliou.wordpress.gr :

«Σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ιλίου δηλώνει τα ακόλουθα:

”Καταδικάζουμε συμπεριφορές ή δράσεις που διαχωρίζουν, απομονώνουν ή στοχοποιούν οποιονδήποτε άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον μαθητή. Η σχολική κοινότητα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά και με επιστημονικό τρόπο τέτοια ζητήματα αν ικανοποιούνταν ένα από τα πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος, η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών πλήρους ωραρίου με μόνιμη θέση στις σχολικές μονάδες. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθεί να τα διαχειριστεί με την νομοθετημένη επιβολή αντιδραστικών εσωτερικών κανονισμών.

Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν”».

Μαζί με τους συμμαθητές του και τον σύλλογο γονέων στο πλευρό του 12χρονου βρέθηκε και η διευθύντρια του σχολείου με ανάρτησή της στο Facebook.

«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλιτο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες», είχε γράψει στην ανάρτηση η διευθύντρια του μουσικού σχολείου.

Ο καθηγητής που επιτέθηκε φραστικά στον 12χρονο βρέθηκε σε άδεια μετα την καταγγελία, ενώ το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση.

«Εμείς όπως ρητά διαβεβαιώνουμε θέλουμε ένα συμπεριληπτικό δημοκρατικό σχολείο και σ’ αυτό δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Pin It on Pinterest

Share This