Οι φράουλες βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου

Η κατανάλωση τριών τετάρτων από ένα φλιτζάνι ολόκληρες φράουλες την ημέρα μπορεί να διευκολύνει την υγεία του εντέρου και να προωθήσει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων, σύμφωνα με ερευνητές από τη Βοστώνη.

Η έρευνα διεξάχθηκε σε ποντίκια, όπου μια ομάδα υγειών ποντικιών κατανάλωνε κανονική διατροφή, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες με φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου κατανάλωναν είτε κανονική διατροφή, είτε διατροφή με σκόνη φράουλας.

Στο τέλος της μελέτης τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ποντίκια που ακολουθούσαν μια δίαιτα με φράουλες, που ισοδυναμούσε με τα τρία τέταρτα του ενός φλιτζανιού φράουλα την ημέρα σε ανθρώπους, κατέστειλε σημαντικά τα συμπτώματα των νοσημάτων του εντέρου, όπως η απώλεια σωματικού βάρους και η διάρροια με αίμα.

Επίσης, οι ερευνητές παρατήρησαν πως στα ποντίκια που κατανάλωναν φράουλες αυξήθηκε ο πληθυσμός των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Προκειμένου, λοιπόν, να προωθήσετε την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο έντερο, τα οποία συνδέονται με την καλύτερη πέψη, το ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και τη βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου, βάλτε τις φράουλες στο διατροφολόγιό σας.