Οι εργασίες της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ρόδου κατά τον μήνα Οκτώβριο

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (ΔΠΠ) του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις μηνιαίες δραστηριότητές της, γνωστοποιεί ότι από 01/10/2021 έως 31/10/2021 πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν αφενός προκειμένου να ικανοποιηθούν σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και αφετέρου προκειμένου να υλοποιηθούν πάγιες δραστηριότητες της:

1. Κλάδεμα δέντρων πραγματοποιήθηκε σε δέντρα και δεντροστοιχίες που βρίσκονται: στην οδό Κυρά της Ρω, στο γήπεδο Τοξοβολίας στο Καρακόνερο, στην οδό Αλικαρνασσού, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στην οδό Γεωργίου Μαύρου, στον Παιδικό Σταθμό της Ροδιακής Έπαυλης, στον πεζόδρομο Πλαστήρα, στην οδό Αγ. Γεωργίου, στην οδό Παπαδιαμάντη, στην οδό Γαλλίας, στη Μεραρχία, στο Νεκροταφείο Αγ. Δημητρίου, στο πάρκο Καρτερίας, στην οδό Καναδά, στο Ειδικό σχολείο, στην οδό Δαμασκηνού και στην οδό Αγ. Σοφίας. Κλαδεύτηκαν επίσης οι φοίνικες στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου και κόπηκαν ξερά δέντρα στην οδό Στ. Καζούλη, στην οδό Κομνηνών και στην οδό Παπανδρέου. Τέλος, έγινε κλάδεμα δέντρων στη Δ.Ε. Ιαλυσού, στη Δ.Ε. Καλυθιών (Καλυθιές), στη Δ.Ε. Πεταλούδων (Δαματριά) και στη Δ.Ε. Καμείρου (Καλαβάρδα). Επισημαίνεται ότι σε όλες τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις, όπως γίνεται πάντα, πραγματοποιήθηκε αποκομιδή των κλαδιών και μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ με φορτηγά της ΔΠΠ.

2. Πραγματοποιήθηκαν ποτίσματα σε δεντροστοιχίες και παρτέρια της πόλης με υδροφόρο όχημα και έγινε κλάδεμα στις πικροδάφνες του Εθνικού Θεάτρου.

3. Καθαρισμός και κλάδεμα χώρων πρασίνου: Καθαρίστηκαν από αγριόχορτα τα παρτέρια στη συμβολή των οδών Παπανικολάου, Αμερικής και Γεωργ. Ευσταθίου, στο πάρκο συνοικισμού Αγ. Φραγκίσκου, στις νησίδες που βρίσκονται στο Λιμάνι, στο πάρκο που βρίσκεται στα Πλατανάκια, στις νησίδες με τις ελιές στο Μαντράκι, στα παρτέρια της πλατείας Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο, στα παρτέρια των εργατικών κατοικιών του Αγ. Δημητρίου, στα παρτέρια της οδού Καισαρείας, στο πάρκο Καρτερίας, στο πάρκο της οδού Στοκχόλμης, στα παρτέρια της οδού Βερολίνου, στα παρτέρια της οδού Άμστερνταμ, στην πύλη Αγ. Παύλου, στην πλατεία Νικασύλου στην Παλιά Πόλη, στα παρτέρια της Λαϊκής Αγοράς του Ταξιάρχη, στην τάφρο με τα Βιβούρνα, στην Καζέρμα Ρεγκίνα, στα παρτέρια της Περιφέρειας, στα παρτέρια των οδών Ατταβύρου και Εφέσου, στο πάρκο Χατζηαγγέλου, στις εργατικές κατοικίες της οδού Ιωνίας, στο παρκάκι του 1ου Δημοτικού σχολείου, στις εργατικές κατοικίες της οδού Δενδρινού, στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στα παρτέρια της Εφορείας. Επίσης έγινε κοπή γκαζόν και καθαρίστηκαν από αγριόχορτα τα παρτέρια του Ενυδρείου, των Αγίων Αποστόλων, του κόμβου στο Μήδεια, της οδού Σεφέρη, στη νησίδα του Ροδινιού, στα παρτέρια της Ψαροπούλας, στο πάρκο Χατζηαγγέλου, στο Ακταίον, στο Στέκι και στο πάρκο της οδού Κοδριγκτώνος.

4. Έγιναν φυτεύσεις με χρυσάνθεμα στα παρτέρια που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας έξω από Δημαρχείο, στον κόμβο με στα δελφίνια, στη νησίδα έξω από τον ΕΟΤ, στην πλατεία Κύπρου, στη νησίδα του Σταθμού Ταξί και στο παρτέρι που βρίσκεται στα 100 μαγαζιά. Επίσης, φυτεύτηκε στατική στα παρτέρια του Ενυδρείου και στα παρτέρια της Περιφέρειας και φυτεύτηκαν αρωματικά φυτά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

5. Σε συνεργασία με το προσωπικό της Εταιρείας Mitsis Hotels έγινε καθάρισμα και φύτεμα χρυσανθέμων στα παρτέρια που βρίσκονται στο Μαντράκι.

6. Πραγματοποιήθηκε ανάπλαση του κόμβου της Ψαροπούλας με εγκατάσταση καινούριου αρδευτικού δικτύου και με φυτεύσεις εποχιακών καλλωπιστικών φυτών (χρυσάνθεμα).

7. Κατασκευάστηκαν δάφνινα στεφάνια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κόπηκαν και χορηγήθηκαν μυρτιές στα κοιμητήρια του Αγ. Δημητρίου και του Ταξιάρχη.

Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει ότι με εντολή του Δημάρχου έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες προκειμένου το έργο της να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, με 8 νέες εργολαβίες που θα αρχίσουν εντός Νοεμβρίου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και στην πόλη της Ρόδου.

Pin It on Pinterest