Οι εκδόσεις Βερέττα παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων τού Δημήτρη Λαδικού, «Ιστορίες αλλόκοτων εποχών»

«Όταν αρχίζεις ν’ αμφιβάλλεις για αυτό που γνωρίζεις, όταν βυθίζεσαι σ’ έναν σωρό από ασυνάρτητες πληροφορίες, οι οποίες κάπως ‒ δίχως να γνωρίζεις πώς ‒ συνδέονται μεταξύ τους με μοναδικό στόχο την αιχμαλωσία σου, όταν βλέπεις γύρω σου να χάνεται η ελπίδα και η ανθρωπιά ενώ ταυτόχρονα θεριεύει το παράλογο, τότε είναι επιτακτική η ανάγκη τής συνειδητοποίησης πως ζεις σε μια αλλόκοτη εποχή. Μπορεί να την έλεγες ταραγμένη, μα δεν ακούς πάντοτε τους κρότους∙ μπορεί να την έλεγες περίεργη, γιατί δεν γνωρίζεις τη διάθεση που θα έπρεπε να έχεις∙ μπορεί να τη χαρακτήριζες σκοτεινή, με τα μελανότερα χρώματα ζωγραφισμένη. Μπορεί…

Το ξεσκέπασμα της προπαγάνδας, η ανακάλυψη της αλήθειας, η αναζήτηση ενός σκοπού μέσα σ’ ένα φιλοσοφικό πλαίσιο υπαρξισμού, είναι κάποια από τα ελάχιστα που σου απομένουν να κάνεις, εάν αποζητάς την απόδραση από την “πραγματικότητα-ψευδαίσθηση”. Όμως, σε ποιον ανήκει τελικά η αλήθεια που θ’ ανακαλύψεις; Είναι η δική σου ή των άλλων; Άραγε, μήπως είναι αυτή των μεγάλων λεωφόρων της ενημέρωσης; Αυτή, που διασπείρει η εξουσία;»

21 ιστορίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό συμβόλων και κοινωνικο-πολιτικών προβληματισμών φιλοσοφικής υφής, με αφόρμηση την επικαιρότητα. Οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν μονάχα από τον αναγνώστη, αφού ο συγγραφέας τον προκαλεί σ’ έναν διάλογο με τη συνείδησή του και τον οδηγεί σε ατραπούς, όπου μονάχα μέσα από τη βαθιά ερμηνεία τού εαυτού του μπορεί να βρει διέξοδο.

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Βερέττα (βιβλιοπωλείο στην πλατεία Κοσκινού ή και ηλεκτρονικά verettasbooks.gr), από το βιβλιοπωλείο «το Δέντρο», ή και από τον συγγραφέα (mail επικοινωνίας: dimitrisladx@gmail.com).

Πρόκειται για το δεύτερο εκδοτικό εγχείρημα του Δημήτρη Λαδικού, έπειτα από την έκδοση της πρώτης νουβέλας του, «Σαββατοκύριακο στο Ρίο» (2019).

Ο Δημήτρης Λαδικός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1986. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ως υποψήφιος διδάκτορας εκπονεί έρευνα στον τομέα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή κυρίως διηγημάτων τον οδήγησε να εκδώσει μια σειρά από διηγήματα σε αρκετούς συλλογικούς τόμους, να συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και να καταφέρει να αποσπάσει κατά καιρούς και βραβεία.

Pin It on Pinterest

Share This