Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Ρόδου για την καταγγελία ξυλοδαρμού καμαριέρας

Μετά την καταγγελία της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ για τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό εργαζόμενης από το γιο του εργοδότη της, η οποία απαιτούσε τα δεδουλευμένα της, η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε. τονίζει τα εξής :

Είναι ντροπή. Είναι ένα από τα σημάδια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σκληρά εργαζόμενη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, με τις εργασιακές σχέσεις που συγκυβέρνηση και ΕΕ έχουν επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους. Στο θεό του κέρδους τον οποίο υπηρετούν απροκάλυπτα, θυσιάζουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα εργαζομένων. Μιλούν για ανάπτυξη του τουρισμού, για αύξηση των αφίξεων στη Ρόδο χωρίς να εξηγούν ότι η ανάπτυξη δε θα φέρει τίποτα καλό στους εργαζόμενους. Πάνω στην καταστροφή των δικαιωμάτων τους θα πραγματοποιηθεί.

Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες να δυναμώσουν με τη συμμετοχή και τον αγώνα τους και μέσα από την ομάδα της ΟΓΕ, το λαϊκό και εργατικό κίνημα με προοπτική μια άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους.

Ρόδος, 15/05/2014

                                                                                                   ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest