ΔΤ της Ομάδας Γυναικών Ρόδου μέλους της ΟΓΕ για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ χαιρετίζει την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των απεργών και των οικογενειών τους.
Μισθοί – ψίχουλα που καθυστερούν να τους καταβληθούν για μήνες, συνθήκες εντατικοποίησης που τσακίζουν την υγεία τους, μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και τρομοκρατία από τους εργοδότες είναι η πραγματικότητα την οποία ζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού. Μετά το τέλος της θερινής τουριστικής σεζόν, τη μεγάλη τους πλειοψηφία την περιμένει η ανεργία με όλο και λιγότερους να δικαιούνται το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις συντάξεις και στο εφάπαξ, ενώ σχεδιάζει με διάφορα προσχήματα να απαγορέψει και το δικαίωμα στην απεργία.
Στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού εργάζονται κατά πλειοψηφία γυναίκες κάτω από συνθήκες στυγνής εκμετάλλευσης με ελαστικά ωράρια εργασίας και εξουθενωτικές βάρδιες που τσακίζουν τον οργανισμό τους και αποδομούν την οικογένειά τους. Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα της οικογένειάς τους, πολλές φορές δεν έχουν που ν’ αφήσουν τα παιδιά τους (παιδικοί σταθμοί κλείνουν ή δεν επαρκούν), ακριβοπληρώνουν τα προβλήματα της υγείας τους που απορρέουν και από τις άσχημες εργασιακές σχέσεις, πληρώνουν ακριβά την όποια μόρφωση των παιδιών τους, ζουν την αγωνία για το μέλλον τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η αύξηση των κερδών των τουριστικών μονοπωλίων στηρίζεται στη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων, στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους, στη φτώχεια των οικογενειών τους.
Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες να οργανωθούν στα σωματεία τους και στους Συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, να ενισχύσουν την Κοινωνική Συμμαχία των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest