Οφειλόμενη τιμή στον Μηνά Αλεξιάδη

Στην τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Αλεξιάδης, που κατάγεται από τις Μενετές Καρπάθου και είναι ακαδημαϊκός και συγγραφέας, έχει επιδείξει τεράστιο επιστημονικό και πνευματικό έργο στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού, της λαογραφίας και της παράδοσης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Μηνάς Αλεξιάδης, μια πνευματική προσωπικότητα πρώτου μεγέθους, τιμάται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αφού ο ίδιος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας στην έρευνα και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο.

Είναι ο μόνος που ανέδειξε την ισχυρή σχέση του Λαϊκού Πολιτισμού με την επιστήμη του Δικαίου.

Αγάπησε την πατρίδα του, τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν ξεχωριστή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, τα προσέφερε, ως δώρο, σε ένα ευρύ κοινό.

Η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα, σε ένα συμπατριώτη μας για τον οποίο όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι».

Pin It on Pinterest

Share This