Ο Τζόνσον προτείνει στους Βρετανούς «εσωτερικές διακοπές στις απαράμιλλες καλλονές της χώρας»

Τη συμβουλή στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, για «εσωτερικές διακοπές» («staycation») στις «υπερθετικού βαθμού φυσικές καλλονές της χώρας», αντί να ταξιδεύουν σε προορισμούς στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

«Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κόσμο να κάνει εσωτερικές διακοπές (staycation) -τούτη η χώρα είναι μοναδικά ευλογημένη με φανταστικά μέρη για διακοπές», τόνισε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους, για να προσθέσει: «Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά».

«Προφανώς, εάν ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό, τότε αυτό είναι αποκλειστικώς δική τους υπόθεση και το αντιλαμβάνομαι πλήρως, όμως υπάρχουν φανταστικά, πραγματικά φανταστικά μέρη απαράμιλλα, υπέροχα, σε υπερθετικό βαθμό μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάνε διακοπές. Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά», επισήμανε ο Τζόνσον, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να φορά μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, και πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω ποια «εργαλεία επιβολής» των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα, απάντησε: «Οι μάσκες έχουν μεγίστη σημασία σε κλειστούς χώρους”. “Πιστεύω πως στα καταστήματα είναι πολύ σημαντικό να φοράμε ένα προστατευτικό προσώπου».

Τέλος, ο Τζόνσον σημείωσε: «Όσον αφορά το πώς θα το κάνουμε αυτό, εάν θα είναι υποχρεωτικό ή όχι, θα κοιτάξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές και θα πούμε κάτι περισσότερο σχετικά με αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες».