Ο σπουδαιότερος ετήσιος αγώνας αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο, διεξάγεται στη Ρόδο

Ο σπουδαιότερος ετήσιος αγώνας  αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο,  διεξάγεται στη Ρόδο από 23 έως και 25 Μαρτίου 2019.

Είναι το περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου για σκάφη τύπου optimist  και laser 4,7.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μας ανάθεσε την διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, από  23 και 25 Μαρτίου 2019, για σκάφη τύπου optimist και laser rdl. Δικαίωμα  συμμετοχής  σε  αυτούς  τους αγώνες έχουν  οι  αθλητές/τριες  που  έχουν    γεννηθεί από το 2004 και μετά για την    κατηγορία optimist και από το 2002 και μετά για την κατηγορία LASER 4.7. Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά εκατόν πενήντα έξι  (156) αθλητές με τους προπονητές τους και τις επιτροπές διεξαγωγής των αγώνων και οι Επιτροπές Ενστάσεων.

Από τον αγώνα αυτόν θα προκύψουν  οι αθλητές που θα προκριθούν για τις  προεθνικές  ομάδες  των  ανωτέρω  κατηγοριών.  Ο  αριθμός  των  αθλητών  από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας που  θα  προκριθούν για τις προεθνικές  ομάδες θα είναι 120 αθλητές/τριες   στην  κατηγορία optimist και 80 αθλητές/τριες στην κατηγορία   LASER 4.7 οι οποίοι θα προκύψουν από  τα  τελικά  αποτελέσματα  των  περιφερειακών    πρωταθλημάτων  του  2019.

Οι όμιλοι που συμμετέχουν είναι :

Ν.Ο. Νάουσας Πάρου  «ΝΑΙΑΣ» με 6 αθλητές

Ι.Ο Ηρακλείου Κρήτης με 10 αθλητές

Ι.Ο. Αγίου Νικολάου με 10 αθλητές

Ν.Ο. Πάρου  με 20 αθλητές

Ι.Ο. Χανίων με 10 αθλητές

Ν.Ο. Αντιπάρου με 8 αθλητές

Ν.Ο. Άνδρου με 15 αθλητές

Ν.Ο. Σύρου με 17 αθλητές

Ν.Ο. Χίου με 15 αθλητές

 

Ν.Ο. Χανίων με 4 αθλητές

Ν.Ο. ΚΩ με 8 αθλητές

Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης  με 14 αθλητές

Ν.Ο Καρδαμύλων με 5 αθλητές

Ν.Ο. Ρόδου με 12 αθλητές

 

Διάχυτη  είναι η αισιοδοξία για το μέλλον της ιστιοπλοΐας  που αφήνει πίσω μια εποχή αβεβαιότητας και μπαίνει σε μια νέα εποχή  γεμάτη προοπτικές ανάπτυξης.

 

Γνωρίζοντας την αγάπη με την οποία   η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικά ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος  περιβάλει τον αθλητισμό στη νησιωτική μας περιοχή ζήτησε τη βοήθειά της  και ανταποκρίθηκε θετικά στο αιτήμα μας αναλαμβάνοντας τα έξοδα της διοργάνωσης.

Με τον τρόπο αυτό θα δώσουμε την ευκαιρία στα νεαρά ηλικιακά παιδιά, (αγόρια και κορίτσια)   να συμμετάσχουν σε ναυταθλητικές δραστηριότητες με στόχο μεταξύ άλλων τη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε  όλες τις κοινωνικές ομάδες και τη δυνατότητα συμμετοχής όλων και τη συνεργασία για την προαγωγή της πολιτιστικής δράσης στη Ρόδο μας.

Στις προτεραιότητες είναι ακόμη τα αθλητικά σωματεία  να προσεγγίσουν και να αξιοποιήσουν τη νεολαία, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες αλλά και κάθε μονάδα που θέλει ως εθελοντής να προσφέρει στο πλαίσιο των δράσεών μας.

Σε μία εποχή, που οι διακρίσεις κάθε μορφής είναι αρκετά έντονες, ο πολιτισμός, η πολιτιστική και αθλητική παιδεία, μπορεί να αναδειχθεί ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την άρση των διακρίσεων και των ανισοτήτων και την αποφυγή της περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων.

 

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Ρ.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημήτρης Χριστοδούλου                                                    Γκίκας Αντώνης