Ο Πούτιν περιμένει τα «επίσημα» αποτελέσματα για να συγχαρεί τον επόμενο πρόεδρο

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να ετοιμάζεται για τη θητεία του ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο για τη Ρωσία ακόμη αναμένεται το «επίσημο» αποτέλεσμα των εκλογών, ώστε να συγχαρεί τον άνθρωπο που θα είναι ο επικεφαλής του Λευκού Οίκο την επόμενη τετραετία. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιμένει…

Συγκεκριμένα, αναμένει την ανακοίνωση των «επίσημων» αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, για να συγχαρεί τον νικητή, έχοντας σημειώσει την αμφισβήτηση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θεωρεί ότι είναι καλύτερα να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσει. Πάντως, για κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα σεβασθεί την επιλογή του αμερικανικού λαού, «όποια και αν είναι αυτή».

Το 2016, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν μία ώρα μετά τη μετάδοση των προβλέψεων των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που τον είχαν ανακηρύξει νικητή, όπως γίνεται πάντοτε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τότε δεν είχε υπάρξει δικαστική προσφυγή για την αμφισβήτηση του αποτελέσματος.

Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, η Κίνα, η Ρωσία, το Μεξικό και η Βραζιλία δεν έχουν ακόμη συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν.

Οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις επιδεινώνονται συνεχώς από όταν η Μόσχα κατηγορήθηκε για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 εις όφελος του Ντόναλντ Τραμπ.

Τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Πούτιν αρνήθηκαν ότι το Κρεμλίνο αναμείχθηκε ενεργά στην εκλογική διαδικασία το 2016 συμβάλλοντας στην νίκη του Τραμπ, παρά τα συμπεράσματα των αμερικανικών ερευνών που οδήγησαν , άλλωστε, στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν κινδυνεύει να αυξήσει την ένταση, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Μόσχα, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυβε τον θαυμασμό του προς τον Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest