Ο πνιγμός των 2 κοριτσιών στη Ρόδο πρωτοσέλιδο στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης

Η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, έχει κάνει το γύρο του κόσμου με την κοινή γνώμη στη εξωτερικό να είναι σοκαρισμένη.  

Λόγω της καταγωγής των δύο άτυχων κοριτσιών, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αυτά που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τα δύο κορίτσια, 16 και 19 ετών, που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου, δεν γνώριζαν κολύμβηση. Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Για το «δράμα που έλαβε χώρα στο νησί της Ρόδου» κάνει λόγο η «Ouest France», μια από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γαλλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, υπάλληλοι του ξενοδοχείου έχουν ήδη βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ τονίζει ότι τα στοιχεία των δύο κοριτσιών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η «Ouest France» αναφέρεται και στο τραγικό περιστατικού του πνιγμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ , που έχασε τη ζωή του σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» υποστηρίζει ότι τα δύο άτυχα κορίτσια προσπάθησαν να βρουν μια ξαπλώστρα σε μια ρηχή πισίνα, αλλά δεν τα κατάφεραν και αποφάσισαν να κολυμπήσουν σε μια βαθύτερη στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπου και έχασαν τη ζωή τους. Παρόλο που σύμφωνα με την εφημερίδα τα αίτια των πνιγμών δεν έχουν γίνει γνωστά, εικάζεται ότι το ένα από τα δύο κορίτσια ενδέχεται να έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει την αδελφή του.

Αναφορές για το τραγικό γεγονός υπάρχουν και σε μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας. Η εφημερίδα «Κleinezeitung» επικαλούμενη πηγές του Γαλλικού και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άτυχες κοπέλες δεν γνώριζαν κολύμβηση.

Το πρακτορείο Reuters εστιάζει ιδιαίτερα στην επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα για να εκφράσει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών, ενώ η τραγική είδηση αναδημοσιεύεται με πληροφορίες από το Reuters και στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times».