Ο Παναγιώτης Ι. Σταμάτης εκλέχθηκε Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ρόδου, Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης εκλέχθηκε Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με καταγωγή από τη Δαματριά της Ρόδου, ο κ. Σταμάτης πραγματοποίησε μακροχρόνιες σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, ολοκληρώνοντάς τες με την εκπόνηση άριστης διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι έρευνές του εστιάζουν στο πεδίο της Παιδαγωγικής Επικοινωνίας, δίνοντας έμφαση στη Μη Λεκτική Επικοινωνία που εκδηλώνεται στο περιβάλλον της Προσχολικής και Πρωτοσχολικής Εκπαίδευσης. Τύχη αγαθή αποτέλεσε η καθοδήγησή του σε αυτό το πεδίο από εξαίρετους Καθηγητές, οι οποίοι σπούδασαν το συγκεκριμένο αντικείμενο σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και υπήρξαν από τους πρωτοπόρους της εδραίωσής του στην Ελλάδα.

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περισσότερα από 20 χρόνια, αποκομίζοντας τεράστια διδακτική και διοικητική εμπειρία. Υπηρέτησε ως δάσκαλος όλων των τάξεων του Δημοτικού, Διευθυντής Σχολείου, Προϊστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης και Σχολικός Σύμβουλος. Με τον τρόπο αυτό, του δόθηκε άριστη ευκαιρία να συνδυάσει την σχολική πράξη με την θεωρητική διάσταση της εκπαίδευσης, γεγονός πολλαπλά επωφελές για έναν παιδαγωγό-ερευνητή.

Κατά την πανεπιστημιακή του θητεία, η οποία άρχισε ουσιαστικά το 2004 με την ιδιότητα του συμβασιούχου διδάσκοντα, ο Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Σταμάτης πραγματοποίησε σειρά ερευνών, τις οποίες έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε δεκάδες πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, επιμελήθηκε 4 συλλογικούς τόμους, συνέγραψε και δημοσίευσε 8 βιβλία στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α. ενώ, παράλληλα, ανέπτυξε συνεργασίες με Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, πολλά από τα οποία έχει επισκεφθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παράλληλα με την ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα, διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς. Επί σειρά ετών, έχει καθοδηγήσει επιτυχώς φοιτητές και φοιτήτριες που εκπόνησαν μαζί του διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα.

Τέλος, ο Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε συμβούλια και επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει λάβει, διαχρονικά, τιμητικές διακρίσεις για το έργο και την προσφορά του στην παιδεία καθώς και για τη θετική συμβολή του στην ανάδειξη του ροδιακού πολιτισμού.

Του ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This