Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας Gyan N. Pande μιλά για τον Δρ Στέφανο Ι. Δράκο

Χαρισματικό, πολυτάλαντο και αξιοθαύμαστο χαρακτηρίζει – μεταξύ άλλων – τον Δρ Στέφανο Ι. Δράκο, ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας Gyan N. Pande, ευχόμενος καλή επιτυχία στο συνεργάτη του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου 2019.

Ο Gyan N. Pande, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Swansea και ιδρυτής Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Υπολογιστικής Μηχανικής (IC2E), σε δήλωσή του, που απέστειλε προς τον Δρ Στέφανο Ι. Δράκο, με αφορμή τη συμμετοχή του στις εκλογές, τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Δεν είμαι σίγουρος πως όντως γνωρίζετε τις δυνατότητές του. Εάν είχε επιλέξει να εργάζεται στο εξωτερικό θα ήταν πάρα πολύ επιτυχημένος άνθρωπος, αλλά η σύνδεση και η δέσμευσή του με τη Ρόδο τον έκαναν να επιλέξει να μείνει εκεί».

Ο Gyan N. Pande, θεμελιωτής της επιστήμης των πεπερασμένων στοιχείων των καταστατικών νόμων συμπεριφοράς των υλικών και της τεχνητής νοημοσύνης στη μηχανική, αναγνωρίζει δημόσια τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας του Δρ Στέφανου Ι. Δράκου, αναφέροντας:

«Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, όχι μόνο στις ακαδημαϊκές του ικανότητες, την έρευνα, τη συμβουλευτική και τις κατασκευές. Είναι πολύ καλός οργανωτής και αναλυτής των προβλημάτων. Είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Έχει συγγράψει πάρα πολλά επιστημονικά άρθρα, έχει συμβάλλει σε πολλές πρωτότυπες ιδέες και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Στέφανος εργάζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με εμένα, εδώ και δώδεκα (12) χρόνια (!) όταν δύσκολα, λίγοι, γνώριζαν τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως είπα εάν είχε κοιτάξει το δικό του προσωπικό συμφέρον, δεν θα είχε μείνει στη Ρόδο. Το γεγονός ότι μένει στη Ρόδο είναι μία απόδειξη πως είναι ένα αξιοθαύμαστο άτομο, που θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ανθρώπων που μένουν εκεί».

Ακολουθεί αυτούσια η μετάφραση των όσων είπε ο Gyan N. Pande για τον Δρ Στέφανο Ι. Δράκο:

«Καλημέρα σε όλους τους φίλους μου στη Ρόδο. Ρόδο καλημέρα!

Είμαι ο Gyan Pande. Μπορεί να μη με θυμάστε, αλλά εγώ θυμάμαι εσάς.

Επισκέπτομαι τη Ρόδο αρκετά συχνά. Γνωρίζω τον Στέφανο εδώ και αρκετά χρόνια και έχουμε δημιουργήσει ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Ρόδο, ο οποίος αποκαλείται «International Center for Computational Engineering».

Είναι πολύ δραστήριος τα τελευταία χρόνια. Έχει διοργανώσει τέσσερα (4) παγκόσμια συνέδρια ξεκινώντας από τη Ρόδο, το Krakow, το Cavtat και το Assisi της Ιταλίας.

Έμαθα ότι ο Στέφανος κατέρχεται στις εκλογές, ώστε να εκλεγεί μέλος του δήμου της Ρόδου και θέλω να πω λίγα λόγια για εκείνον.

Ξέρω τον Στέφανο εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια. Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος όχι μόνο στις ακαδημαϊκές του ικανότητες, την έρευνα, τη συμβουλευτική και τις κατασκευές. Είναι πολύ καλός οργανωτής και αναλυτής των προβλημάτων. Δεν είμαι σίγουρος πως όντως γνωρίζετε τις δυνατότητές του. Εάν είχε επιλέξει να εργάζεται στο εξωτερικό θα ήταν πάρα πολύ επιτυχημένος άνθρωπος, αλλά η σύνδεση και η δέσμευσή του με τη Ρόδο τον έκαναν να επιλέξει να μείνει εκεί.

Είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Έχει συγγράψει πάρα πολλά επιστημονικά άρθρα, έχει συμβάλλει σε πολλές πρωτότυπες ιδέες και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Στέφανος εργάζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με εμένα, εδώ και δώδεκα (12) χρόνια (!) όταν δύσκολα, λίγοι, γνώριζαν τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει διαχειριστικές και οργανωτικές δυνατότητες. Μπορεί να δει το πρόβλημα και τις λύσεις ενδεδειγμένα. Έχει πολύ καθαρό μυαλό και είναι πολύ αφοσιωμένο άτομο.

Όπως είπα εάν είχε κοιτάξει το δικό του προσωπικό συμφέρον, δεν θα είχε μείνει στη Ρόδο. Το γεγονός ότι μένει στη Ρόδο είναι μία απόδειξη πως είναι ένα αξιοθαύμαστο άτομο, που θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ανθρώπων που μένουν εκεί.

Σου εύχομαι τα καλύτερα».

Ο Δρ Στέφανος Ι. Δράκος, από τη δική του πλευρά, ευχαριστεί θερμά τον αναγνωρισμένο και καταξιωμένο καθηγητή Gyan N. Pande, δηλώνοντας βαθιά συγκινημένος και ειλικρινά ευγνώμων.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος I. Δράκος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

με την παράταξη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

του Αντώνη Καμπουράκη