Ο Κώστας Ζαΐρης από την Κάλυμνο υποψήφιος με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαΐρη από την Κάλυμνο.

Ο Κώστας Ζαΐρης αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού και από σήμερα αποτελεί έναν ακόμα ισχυρό κρίκο της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Κώστα Ζαΐρη δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω σήμερα τον Κώστα Ζαΐρη στην “Συμμαχία” μας. Η αγωνία του για το μέλλον των νησιών μας, η αγάπη του για τόπο μας και οι ιδέες του, είναι πολύτιμα στοιχεία για το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ως αυριανή περιφερειακή αρχή, ώστε να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καλωσόρισες Κώστα!».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Κώστας Ζαΐρης αναφέρει: «Οι τοπικές κοινωνίες θα προοδεύσουν μόνο αν υπάρχει αγαστή και καθημερινή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους. Διεκδικούμε λοιπόν μια ισχυρή περιφέρεια με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό, με επιτελικό αλλά ταυτόχρονα και με υποστηρικτικό ρόλο προς τους Δήμους».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 από Καλύμνιους γονείς, τον Μιχαήλ Ζαΐρη, Ιατρό και στη συνέχεια δήμαρχο Καλύμνου επί 12ετία και την Μαρία Ζαΐρη, Φιλόλογο .

Έζησε στην Κάλυμνο μέχρι την την εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε Πολιτικός Μηχανικός.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εγκαταστάθηκε στην Πατρίδα του την Κάλυμνο και εργάστηκε κυρίως ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Εργάσθηκε και ως μόνιμος υπάλληλος στο Δημόσιο, σχεδόν για 10 χρόνια, καταλαμβάνοντας τη θέση με ΑΣΕΠ και ασκώντας τα καθήκοντά του σε θέσεις αυξημένης ευθύνης.

Επαγγελματικές και πολιτικές ανησυχίες, τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει τον δημόσιο τομέα.

Το 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και σήμερα εκτελεί καθήκοντα αντιδημάρχου στο τομέα των έργων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Απόφοιτος Αριστοτελείου Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

1996-2000 Ελεύθερος επαγγελματίας, Πολιτικός Μηχανικός

2000-2008 Δημόσιος υπάλληλος. Προϊστάμενος γραφείου μελετών Επαρχείου Καλύμνου, Προϊστάμενος Πολεοδομίας Επαρχίας Καλύμνου, Μηχανικός Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Καλυμνίων.

2008-2019 Ελεύθερος επαγγελματίας, Πολιτικός Μηχανικός

Μελετητής δημοσίων έργων

Ελεγκτής Δόμησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

-Υποψήφιος στον 1ο βαθμό Αυτοδιοίκησης, με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή το 2010

-Υποψήφιος στον 1ο βαθμό Αυτοδιοίκησης, με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή το 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

-Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δήμου Καλυμνίων από 1-9-2014 έως 10-3-2017 και από 26-10-2018 έως σήμερα.