Ο Γουίλιαμ Χαρτ, το Όσκαρ, η Ρόδος και οι πεταλούδες

Θυμάμαι όταν η Σάλυ Φιλντ έβαλε το Όσκαρ στο χέρι μου… Δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε αυτό… Και όμως έγινε. Και όταν η Σάλυ, που είναι φίλη μου, μου το έβαλε στο χέρι, της είπα «Τι στην ευχή να κάνω με αυτό;». Και με κοίταξε, το σκέφτηκε λίγο και είπε «Ζήσε με αυτό»!

@AP Photo/Lennox McLendon

Ο Γουίλιαμ Χαρτ, που έφυγε από τη ζώη λίγες μέρες πριν κλείσει τα 72, είχε μιλήσει σε διαφορετικές περιστάσεις στην ΕΡΤ και στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο. Σε μία από τις συνεντεύξεις αυτές, του είχε εκμυστηρευτεί τις αποτυπωμένες στο μυαλό του σαν παιδικό όνειρο αναμνήσεις από την Ελλάδα.

Όταν είχα έρθει με τον πατέρα μου στη Ρόδο, είδα το πιο μαγικό μέρος στο οποίο έχω βρεθεί ποτέ στη ζωή μου, την «κοιλάδα με τις πεταλούδες. Πήγαμε όταν ήμουν 12 ετών, περπατήσαμε στην κοιλάδα και ένας κύριος μας είπε να σωπάσουμε. Ήμασταν δίπλα σε ένα μικρό ρέμα και σκεφτόμουν «τι το τόσο σοβαρό θα γίνει;» Μόνο καμιά σαύρα είχε εδώ κι εκεί… Προχωρήσαμε και είδαμε έναν μικρό καταρράκτη. Εκεί μας είπε πάλι να κάνουμε ησυχία. Τότε σφύριξε όσο πιο δυνατά μπορούσε και όλα τα δέντρα γέμισαν με πεταλούδες!

Οι πεταλούδες φαίνεται πως έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του Γουίλιαμ Χαρτ, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο και σε άλλη συνέντευξη.

«Όταν πέθαινε η μητέρα μου, περιτριγυριζόταν από πεταλούδες. Σε κάθε μορφή: Σε βιτρώ, στα πιάτα που τρώγαμε, κρεμασμένες από το ταβάνι… Ακόμα και στον τάφο της υπάρχει η εικόνα μιας πεταλούδας… Είναι πολύ σημαντικές για την οικογένειά μου».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This