Ο Γαλλικός στρατός στην παρέλαση μαζί μας στην Ελλάδα

Το «παρών» στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα δώσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας φέτος, τιμώντας, έτσι, την Εθνική Επέτειο της χώρας μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συγκεκριμένα, ο γαλλικός θα συμμετάσχει στις αυριανές εκδηλώσεις ως εξής:

  • «Με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, από το οποίο θα απονηωθούν 4 Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE για να ενταχθούν στους σχηματισμούς Ιπτάμενων Μέσων που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.
  • Με την Φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον Λιμένα Πειραιά.
  • Με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην Πλατεία Συντάγματος κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ».

Επιπλέον, «στα Ιπτάμενα Μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας θα ενταχθεί και το ιστορικό αεροσκάφος SPITFIRE, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα Μαχητικό Αεροσκάφος F-16.

Επίσης, η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον Λιμένα Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας COVID-19».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This