O Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου προτείνει μέτρα και συνεχές ωράριο λόγω του Κορονοιού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών για το άνοιγμα των καταστημάτων προτείνει το ακόλουθο χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων:
Δευτέρα          10:00 έως 18:00
Τρίτη         
      10:00 έως 18:00
Τετάρτη    
      10:00 έως 18:00
Πέμπτη    
        10:00 έως 18:00
Παρασκευή     10:00 έως 18:00
Σάββατο    
      10:00 έως 18:00
Κυριακή και Αργίες     Κλειστά.


Η ισχύς του χειμερινού ωραρίου ξεκινάει από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2021. Υπενθυμίζουμε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να τηρούνται. Η κατάλληλη  προετοιμασία των επιχειρήσεων και η ενεργή συμμετοχή των καταναλωτών στα μέτρα προφύλαξης θα εξασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας για όλους.

Φροντίζουμε:
• να υπάρχουν απολυμαντικό υγρό σε εμφανή θέση, γάντια και μάσκες για όποιον ζητήσει,  
• να υπάρχει συνεχής αερισμός με φρέσκο αέρα και φυσικό φως στην επιχείρηση,
• να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθετες επιφάνειες και κοινόχρηστα αντικείμενα και συσκευές.
• Ζητάμε από τον πελάτη να βάλει ο ίδιος την κάρτα στο POS, κατά τις συναλλαγές, με πιστωτικές κάρτες.
Αγαπητοί συνάδελφοι, για ακόμα μία φορά καλούμαστε σε περίοδο κρίσης να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση, με σωστή ενημέρωση, σωστή προετοιμασία και σωστή εφαρμογή».  

Ενδιάμεσες εκπτώσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοέμβρη θα εφαρμοστούν στη Ρόδο, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις -mid-season sales- που θα τερματιστούν στις 14 του μήνα. Μάλιστα στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών είχε αποφασιστεί αρχικά να λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματα και σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Όμως λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας τελικά το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα απαγορεύτηκε σε όλη την Ελλάδα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σε ανακοίνωσή του αναφέρει μάλιστα τα εξής: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά».

Σε ό,τι αφορά τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα ισχύσουν τα εξής: «Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000€) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ